Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien, 13. februārī, latviešu pārstāvēto komandu duelī Zemga Giregnsona vienība Bufalo "Sabres" pagarinājumā ar 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) pieveica Kolumbusas "Blue Jackets" komandu, kuras vārtus šoreiz sargāja Matīss Kivlenieks.

Girgensons nospēlēja 16:02 minūtes, kuru laikā reizi meta pa Kivlenieka sargātajiem vārtiem. Latvijas izlases uzbrucējs izcēlās vēl ar vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Nespēlējot šī brīža labākajam "Blue Jackets" vārtu vīram Elvim Merzļikinam, Kolumbusas vārtu drošība bija uzticēta Kivleniekam, kurš atvairīja 23 no 27 metieniem.

28 sekundes pirms pirmā perioda beigām pēc skaistas "Blue Jackets" saspēles pretuzbrukumā praktiski tukšos vārtos ripu raidīja Nātans Gerbe, bet otrā perioda sākumā pēc Zaka Verenska metiena no zilās līnijas Būns Dženers vārtu priekšā pielika nūju, panākot 2:0.

Otrā perioda izskaņā Džeks Eikels pēc reida no savas zonas ar precīzu plaukstas metienu sarūgtināja Kivlenieku, bet trešā perioda sākumā Viktors Olofsons vairākumā izlīdzināja rezultātu. Četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Īvens Rodrigess vadībā izvirzīja jau "Sabres", bet "Blue Jackets" neizšķirtu 3:3 panāca vien 73 sekundes pirms trešā perioda beigām – precīzs bija Markuss Nutivāra.

Uzvaru "Sabres" nodrošināja Olofsons, kurš otro reizi mačā Kivlenieku pārspēja pagarinājuma trešajā minūtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!