Foto: F64

Latvijas hokeja vārtsargs Mārtiņš Raitums pievienojies Lielbritānijas klubam Notingemas "Panthers", kas jaunajā sezonā piedalīsies Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas turnīrā, vēsta komanda.

Tiek ziņots, ka ar Raitumu noslēgts īstermiņa līgums.

Iepriekšējās četras sezonas Raitums pavadīja Kazahstānas čempionātā. Trīs gadus viņš nospēlēja Atirau "Beibaris", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, bet aizvadīto sezonu noslēdza Temirtau "Arystan" vienībā.

Pirms došanās uz Kazahstānu latviešu vārtsargs 2010.gadā pievienojās Lielbritānijas hokeja spēcīgākās līgas klubam Hallas "Stingrays". Raitums ir četrkārtējs Latvijas čempions hokeja kluba "Rīga 2000" sastāvā, tāpat viņš spēlējis arī "ASK Ogre" un Baltkrievijas komandā Grodņas "Neman".

Ārpus hokeja laukuma Raitums vairākkārt ticis iesaistīts dažādos incidentos. 2009.gada maijā viņš, piedaloties Latvijas valstsvienības uzbrucēja Laura Dārziņa kāzu svinībās, izkrita pa Mālpils muižas logu un guva nopietnu galvas traumu. Savukārt 2007.gada jūlijā pēc Liepājā notikušā festivāla "Baltic Beach Party" Raitums iesaistījās konfliktā, kura rezultātā ne vien cieta pats, bet arī tika apsūdzēts par huligānismu un miesas bojājumu nodarīšanu. 2013.gada sākumā, vēl spēlējot "Beibaris" rindās, vārtsargs pēc spēlēm Latvijas izlases rindās pērn decembrī Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā, kas norisinājās Francijā, ilgstoši neatgriezās Atirau kluba rindās, ko sākotnēji skaidroja ar nozaudētu bagāžu, bet jau vēlāk vairs neatbildēja uz kluba vadības telefona zvaniem.

Čempionu līgā "Panthers" komanda spēlēs K grupā, sacenšoties ar Hamburgas "Freezers" (Vācija), Raumas "Lukko" (Somija) un "Lulea" (Zviedrija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!