Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta izskaņā otrdien, 26. aprīlī, zaudējumus piedzīvoja Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" un Teodora Bļugera vienība Pitsburgas "Penguins".

Merzļikins atvairīja 28 no 32 metieniem, bet "Blue Jackets" ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) piekāpās Tampabejas "Lightning".

Komandas vētraini iesāka spēli: otrajā minūtē Ņikita Kučerovs pārspēja Merzļikinu, bet pēc 82 sekundēm Olivers Bjerkstands izlīdzināja rezultātu. Pirmā perioda izskaņā Stīvens Stemkos atguva "Lightning" vadību, bet pēc tam otrajā periodā Stemkos ar savu 39. golu sezonā panāca 3:1. Ceturto reizi ripa Merzļikina sargātajos vārtos ielidoja pēc Ondžeja Palata precīzā metiena.

"Blue Jackets", kas nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, šajā regulārajā sezonā vēl jāaizvada tikai divas spēles, pēc kurām Merzļikins varēs steigt palīgā Latvijas izlasei.

Tikmēr savā priekšpēdējā spēlē regulārajā čempionātā "Penguins" ar 1:5 (0:1, 1:1, 0:3) piekāpās Edmontonas "Oilers". Bļugers nospēlēja vien 9:15 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja divos no sešiem iemetieniem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

"Oilers" rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Evans Bušārs, Evanders Keins, Zaks Haimans, Konors Makdeivids un Zaks Kasjans. "Penguins" labā vienīgos vārtus guva Džefs Kārters, kurš otrā perioda sestajā minūtē panāca neizšķirtu 1:1.

"Penguins" regulārās sezonas pēdējā spēlē sestdien no rīta pēc Latvijas laika tiksies ar Merzļikina "Blue Jackets", bet tad nākamnedēļ Pitsburgas komanda sāks cīņas Stenlija kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!