Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālajā hokeja līgā (NHL) otrdien, 25. oktobrī, spēles aizvadīja visu četru latviešu pārstāvētās komandas, visām ciešot neveiksmes.

Veiksmīgi sezonu sākusī Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" saņēma pamatīgu pliķi no līgas jaunākās dalībnieces Sietlas "Kraken", piekāpjoties ar 1:5 (0:2, 1:2, 0:1).

Girgensons nospēlēja 11:15 minūtes, no tām laukumā 1:43 minūti bija mazākumā. Latviešu uzbrucējs uzvarēja sešos no septiņiem iemetieniem, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

Bez rezultativitātes punktiem palika arī Rūdolfs Balcers, bet Floridas "Panthers" ar 2:4 (0:2, 0:1, 2:1) piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Balcers nospēlēja 16:14 minūtes, no kurām 4:15 minūtes viņam tika uzticētas vairākumā. Latviešu uzbrucējs reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet spēli noslēdza arī ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos otrā perioda izskaņā stājās Elvis Merzļikins, bet viņa komanda ar 3:6 (0:2, 0:2, 3:2) zaudēja Arizonas "Coyotes".

Latviešu vārtsargs otrā perioda izskaņā nomainīja neveiksmīgi spēlējošo Daniilu Tarasovu, kurš tobrīd bija atvairījis astoņus no 12 metieniem. Merzļikins sev atvēlētajās 22:55 minūtēs atvairīja piecus no sešiem metieniem, bet pēdējo ripu "Coyotes" raidīja jau tukšos "Blue Jackets" vārtos.

Neveiksmi piedzīvoja arī Pitsburgas "Penguins", kuras rindās vēl kādu laiku neredzēsim Teodoru Bļugeru. Aizvadītajā naktī "pingvīni" ar 1:4 (0:2, 1:2, 0:0) zaudēja Kalgari "Flames".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!