Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 4:2 pārspēja Bufalo "Sabres", kuras rindās spēlē Zemgus Girgensons.

Bļugers aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 12:30 minūtes, no kurām 1:58 nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja piecos no sešiem iemetieniem, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu -1.

Savukārt Girgensonam "Sabres" rindās spēles laiks bija nedaudz lielāks – 15:25 minūtes, no kurām mazākumā viņš spēlēja 2:19 minūtes. Viņam divi metieni pa vārtiem, viens spēka paņēmiens, divi bloķēti metieni un arī negatīvs lietderības koeficients -1.

Patriks Hornkvists astotajā minūtē izvirzīja vadībā "Penguins" vienību, taču Džeiks Makkeibs 65 sekundes vēlāk rezultātu izlīdzināja. Spēles 13. minūtē Pitsburgas vienībai vadību atguva Markuss Petersons, bet tad otrajā periodā Hornkvists panāca jau divu vārtu pārsvaru.

Mājinieki turpināja cīnīties, un 42. minūtē Markuss Johansons deficītu samazināju, bet Sidnija Krosbija precīzais metiens piecas minūtes pēc tam pielika punktu spēlei.

Citā spēlē latvietis Rūdolfs Balcers palīdzēja Otavas "Senators" ar rezultātu 4:3 pieveikt Ņujorkas "Islanders".

Balcers nospēlēja 13:34 minūtes, no kurām 1:52 minūtes pavadīja vairākumā. Viņam mača statistikā viens metiens pa vārtiem un negatīvs lietderības koeficients -1.

Pirmajā periodā Anderss Lī deva vadību "Islanders" vienībai, tomēr Konors Brauns rezultātu izlīdzināja. Metjū Barzals ņujorkiešiem spēles 25. minūtē vēlreiz deva pārsvaru rezultātā, bet tad sekoja "Senators" trīs gūti vārti pēc kārtas – precīzi meta Mikels Bedkers, Entonijs Duklērs un Breidijs Tkačuks. Raiens Puloks rezultāta deficītu vēl samazināja, bet cīņā par uzvaru vairs "Islandes" neieķērās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!