Foto: F64

Pēc neveiksmīgā centiena iegūt tiesības rīkot pasaules čempionātu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans LHF kongresā atklāja, ka Latvijai piedāvāts rīkot 2020.gada pasaules čempionātu.

"Man šorīt vēl zvanīja no starptautiskās federācijas (IIHF) un teica, ka Latvijai būs garantēts 2020.gada pasaules čempionāts, ja iesniegs pieteikumu," LHF delegātiem sacīja Lipmans. LHF prezidents gan nenorādīja, vai plāno vēl pieteikt Latvijas kandidatūru rīkošanai.

Kā zināms, Latvija 2006.gadā uzņēma pasaules čemionātu augstākajā divīzijā, bet vēlāk Lipmans izvirzīja Latvijas kandidatūru citu gadu čempionātu rīkošanai, taču centieni bija nesekmīgi. Pēdējais centiens iegūt tiesības rīkot sacensības bija šogad, taču IIHF nepiešķīra Latvijai 2018.gada pasaules čempionāta rīkošanu.

Pēc LHF kongresa Lipmans sarunā ar portālu "Delfi" skeptiski vērtēja Latvijas izredzes rikot arī 2020.gada pasaules čempionātu, jo "pats vairs nepieteiks kandidatūru" un "citiem jau tas nerūp".

"Tās tikai tādas runas, bet es sev stingri esmu pateicis – kamēr valdībai un LOK nebūs interese, priekš kam es pats tur līdīšu? Man iedos [čempionāta rīkošanu], es par to nešaubos, ja jau man šorīt zvana. Pats es nekad nedarīšu. Man pietiek ar 2018.gadu [kandidatūras pieteikšanu]. Kā es tur izskatījos? Atnāk vicemērs, pasaka divus vārdus. Konkurentiem atnāk divi mēri, sporta ministrs, premjers. Vesela delegācija. Viņi ne reizi vēl nebija rīkojuši, bet mēs tur atnācām…. Kauns man bija."

"Tagad vārds vadībai. Ja viņiem būs interesanti, lai Latvija dabūtu imidžu, lai cilvēkiem ir prieks, tad palīdzēšu. Mums jau 2018.gadā valstij lieli svētki, Latvijai 100 gadi. Tāpēc gribēju svētkus, bet…," joprojām skumīgs par sacensību rīkošanas neiegūšanu bija Lipmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!