"Optibet" hokeja līgas (OHL) direktorāta sanāksmē pirmdien tika pieņemts lēmums nākamās sezonas turnīrā Ukrainas hokejistus neuzskatīt par leģionāriem, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sešas Latvijas un trīs Lietuvas komandas vēlreiz sanāksmes laikā apstiprināja savu dalību 2022./2023. gada čempionātā.

LHF un OHL čempionāta dalībnieki konceptuāli vienojās par gaidāmās sezonas nolikumu, kuru tuvākajā laikā izvērtēs Latvijas Hokeja federācijas valde.

Atsaucoties Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) aicinājumam, OHL direktorātā tika nolemts, ka Ukrainas pilsoņi čēmpionātā neskaitīsies kā leģionāri jeb ārvalstu hokejisti. Tikmēr Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem būs liegts startēt OHL čempionātā.

Nākamās sezonas OHL čempionāts startēs 3. septembrī.

Jau ziņots, ka nākamajā sezonā OHL spēlēs deviņas komandas, tostarp vienība ar nosaukumu "Dinamo Rīga".

Gaidāmajā OHL čempionātā savu dalību apstiprinājuši seši Latvijas klubi HK "Prizma", HS "Rīga", HK "Zemgale/LLU", "DLSS/Dinaburga", "Mogo/LSPA" un "Dinamo Rīga". Savukārt no Lietuvas spēlēs trīs komandas – "Kaunas City", "Energija" un Viļņas "7BET-HOCKEY PUNKS".

OHL izslēgšanas spēļu uzvarētājs tiks kronēts par Baltijas čempionu. Tikmēr vienības, kuras ieņems augstākās pozīcijas no Latvijas un Lietuvas, tiks atzītas par savu valstu čempioniem.

Nākamajā OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Līdz ar to kopumā tiks izspēlētas 144 spēles.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs astoņas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz divām uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2021./2022. gada OHL regulārais čempionāts startēs 3. septembrī. Augusta beigās norisināsies OHL pirmssezonas preses konference, kur komandas iepazīstinās ar savu sastāvu un pastāstīs par izvirzītajiem mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!