Foto: F64
Latvijas līdzjutēji izrāda lielu interesi par šī gada pavasarī Čehijā gaidāmo pasaules čempionātu hokejā, kā rezultātā biļetes uz spēlēm tiek strauji izpirktas, paziņojusi sporta braucienu organizētājas SIA "Travel Art LV" valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa.

Šī gada pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam norisināsies Čehijas pilsētās Ostravā un Prāgā, kur savus mačus aizvadīs arī Latvijas valstsvienība.

"No Latvijas faniem ir ļoti liela interese par šī gada pasaules čempionātu. Prāga ir pilsēta, kur būs aizraujoši gan sievietēm, gan vīriešiem," preses konferencē sacīja Krūmiņa, piebilstot, ka šajā pilsētā hokeja līdzjutējiem iecerētas īpašas aktivitātes. "Lielākā daļa Latvijas spēļu notiek vienā dienā ar Čehijas valstsvienības mačiem. Mājinieku līdzjutējiem ir liela interese par vienas dienas biļetes iegādi, tāpēc uz Latvijas izlases mačiem nopirkt biļetes ir sarežģītāk. Tomēr sagaidāms, ka biļetes pirms Latvijas spēlēm varēs nopirkt arī pie arēnas."

Latvijai spēle pret Čehiju būs kā otrā šajā turnīrā, bet Krūmiņa uzsvēra, ka lielākā interese no līdzjutējiem ir par vēlāk sekojošajām spēlēm - pret Vāciju, Austriju, Zviedriju un Šveici.

"Hokeju Čehijā mīl, tāpēc tas būs interesants festivāls šī sporta veida faniem," pauda Krūmiņa.

Nākamnedēļ izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2015", kur ieradīsies arī Čehijas tūrisma aģentūra, turklāt savs stends būs atvēlēts arī pasaules čempionātam hokejā.

Arī šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus, pasaules čempionāta norises vietā darbosies latviešu hokeja fanu krodziņš, un šogad tā nosaukums būs "Prāgas baltie krekli".

Latvijas hokeja izlase šī gada pasaules čempionātā cīnīsies A apakšgrupā, samērojot spēkus pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!