Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas hokeja aizsargs Kristaps Bazevičs karjeru turpinās pēc spēka otrās Somijas līgas - "Mestis" - komandā Turku "Tuto", piektdien savā mājaslapā "Tutohockey.fi" paziņoja klubs.

Vienošanās ar patlaban 20 gadus veco Bazeviču panākta uz vienu sezonu.

Turku komanda 1996.gadā izkrita no Somijas augstākās hokeja līgas, bet pēc četriem gadiem šāda veida sistēma tika slēgta, līdz ar to "Tuto" nav bijusi iespēja atgriezties spēcīgākajā valsts čempionātā, lai gan vienība 2008.gadā triumfēja "Mestis" turnīrā.

Šīs sezonas regulāro čempionātu "Tuto" ar 56 spēlēs izcīnītiem 99 punktiem noslēdza trešajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs ieņēma ceturto vietu, bronzas sērijā kapitulējot ar 1-3.

Bazevičs pēc trīs sezonu aizvadīšanas Ziemeļamerikā, kur viņš pārstāvēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandu Prinsalbertas "Raiders" un Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienības Aļaskas "Avalanche", Džonstaunas "Tomahawks" un Vičitafolsas "Wildcats", atgriezās Eiropā un pievienojās Somijas augstākās līgas klubam Pori "Assat".

Pori junioru vienības sastāvā latvietis šajā regulārā čempionāta sezonā aizvadīja 47 cīņas, kuru laikā guva deviņus vārtus un izdarīja 17 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs aizsargam četros mačos viena piespēle.

Šajā sezonā Bazevičs bija arī Latvijas izlases sastāvā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā, kas norisinājās pagājušā gada novembrī. Trīs spēlēs aizsargs ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, nopelnīja četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficentu -2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!