Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja čempionāta virslīgā sestdien uzvaras guva 'SMScredit.lv", "JLSS/Zemgale" un 'Ozolnieki-Monarch' komandas.

"SMScredit.lv" ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica "HK Rīga 95". Spēles sākums veiksmīgāks gan padevās "HK Rīga 95" – komanda pirmajā trešdaļā pēc Maksima Osipova metiena izvirzījās vadībā un to nosargāja līdz perioda beigām. Otrajā trešdaļā Aleksandrs Baburins panāca 1:1, bet trešdaļas beigās Andrejs Maslovskis mazākumā izvirzīja vadībā "SMScredit.lv" – 2:1. Taču 38 sekundes līdz perioda beigām "Rīga-95" izmantoja vairākumu un Aleksandrs Zujevs atkal līdzsvaroja rezultātu – 2:2.

Trešajā periodā vadībā vēlreiz nonāca "SMScredit.lv" pēc Aleksandra Fadejeva metiena, pēc tam Ruslans Ignatovičs panāca izlīdzinājumu – 3:3. Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un uzvarētājs tika noteikts pēcspēles metienu sērijā. Pirmie trīs mēģinājumi abām komandām bija neveiksmīgi, bet tad precīzi meta gan "Rīga-95" (Ignatovičs), gan "SMScredit.lv" (Glazkovs). Ģirta Zemīša metiens bija neprecīzs, bet Jurijs Kļujevskis pārspēja pretinieka vārtsargu, un spēle beidzās ar rezultātu 4:3 "SMScredit.lv" labā.

Dienas otrajā spēlē "JLSS/Zemgale" spraigā cīņā ar 7:5 pieveica HS "Rīga/LSPA". Spēles laikā jelgavniekiem bija pat trīs ripu pārsvars (3:0), taču "Rīga/LSPA" prata panākt gan 2:3, gan vēlāk arī 3:4, galu galā gan piedzīvojot zaudējumu.

Savukārt čempionāta līderi "Ozolnieki/Monarch" ar 5:2 (1:2; 2:0; 2:0) apspēlēja DHK "Latgale" komandu. Pirmo periodu Daugavpils komanda gan noslēdza kā uzvarētāji, tomēr nespēja noturēt pārsvaru un atzina turnīra līderu pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!