Foto: F64

Ar hokeja kluba "Kurbads" uzvaru ir sākusies "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērija, kuras pirmajā spēlē uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams papildlaiks. Pagajušās sezonas Latvijas čempioni uzvarēja ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0).

Pamatlaiks HK "Kurbads" un HK "Zemgale/LLU" noslēdzās ar neizšķirtu 2:2, bet pagarinājumā veiksmīgāki bija kurbadieši, kuriem uzvaras vārtus mača 69. minūtē guva Mārtiņš Gipters.

Pēc pirmās trešdaļas vadībā ar 1:0 bija izvirzījušies HK "Kurbads", mača rezultātu perioda pēdējā minūtē atklāja Jānis Sprukts. Otrās trešdaļas beigās zemgalieši izmantoja skaitlisko pārsvaru, un Kristaps Jākobsons izlīdzināja rezultātu – 1:1.

Trešajā periodā komandas apmainījās vārtu guvumiem, vispirms Aleksandrs Galkins trešdaļas piektajā minūtē izvirzīja vadībā HK "Kurbads", bet pēc četrām minūtēm HK "Zemgale/LLU" baltkrievu leģionārs Ivans Ribčiks rezultātu izlīdzināja – 2:2. Atlikušajās pamatlaika minūtēs nevienai no komandām neizdevās gūt uzvaras vārtus, un spēle turpinājās ar pagarinājumu, kurā veiksmīgāki bija HK "Kurbads".

Finālsērijas otrā spēle notiks otrdien, 13. martā.

Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu sērijas, ieskaitot finālu, ilgst līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!