Dalību nākamās sezonas Latvijas čempionātā šobrīd ir apstiprinājušas četras komandas - "Liepājas metalurgs", HS "Rīga/LSPA', HS "Rīga/Prizma" un "Zemgale/JLSS"; fFinansiālu apsvērumu dēļ zem jautājuma zīmes ir pagājušās sezonas medaļnieku HK "Ozolnieki/ MONARCH" un "DHK Latgale", kā arī SK "Rīga'95" dalība čempionātā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Otrdien LHF telpās notika 2011./2012. gada sezonas virslīgas direktorāta sanāksme, kurā tika iezīmēta nākamā virslīgas hokeja sezona.

Veicot pārrunas ar klubu pārstāvjiem tika nolemts, ka līdz 16. augustam visiem klubiem, kuri ir gatavi startēt jaunajā virslīgas sezonā, ir jāiesniedz Latvijas hokeja čempionāta vārdiskais pieteikums.

Lai izvairītos no pagājušā gada fināla atkārtojuma, kad "Liepājas metalurgs II" komandu pārstāvēja spēlētāji, kuri visu sezonu aizvadīja Baltkrievijas čempionātā, tika pieņemts lēmums, ka ne vairāk kā trīs viena kluba 1992./1993. gada dzimušie laukuma spēlētāji plus viens vārtsargs sezonas laikā drīkstēs piedalīties divu valstu čempionātos. Jāatzīmē, ka šis ierobežojums neattieksies uz 1994./1995. gada dzimušajiem hokejistiem.

Pagājušosezon Latvijas hokeja virslīgas čempionātā spēlēja deviņas komandas, ieskaitot Lietuvas klubu "Energija/Orakulas" no Elektrēniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!