Foto: F64
Latvijas hokeja izlase galvenā trenera Aleksandra Beļavska debijas mačā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pārspēja Dānijas valstsvienību.

Lai arī maču aktīvāk sāka Dānija, tomēr Latvijas izlase pirmā guva vārtus, kad 15.minūtē Toms Andersons ar atsitienu pret apmali piespēlēja Maksimam Širokovam, kurš centās raidīt ripu vārtos. Ripa lēnā garā slīdēja gar vārtu priekšu, bet tad Edijs Brahmanis to ievirzīja vārtos. Tomēr četras minūtes vēlāk rezultāts tika izlīdzināts. Latvijas hokejisti pēc diviem noraidījumiem palika lielajā mazākumā, un Jespers Jensens šo iespēju izmantoja.

Otrajā periodā Latvijas izlase mazākumā atkal izvirzījās vadībā. Dānija savā vairākumā nopelnīja noraidījumu, un aizturētā soda laikā Maksims Širokovs lieliski piespēlēja Laurim Bajarunam, kurš meistarīgi apspēlēja dāņu vārtsargu. Latvijas izlase pēdējā perioda pirmajā minūtē panāca divu vārtu pārsvaru. Pēc Alekseja Širokova piespēles ripa nonāca pie Edija Brahmaņa, kurš no tuvas distances raidīja ripu pretinieku vārtos.

Spēles noslēgumā Aleksejs Širokovs raidīja ripu tukšajos Dānijas vārtos, panākot spēles gala rezultātu.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase piektdien tiksies ar mājiniekiem norvēģiem, bet sestdien spēkosies ar Francijas valstsvienību, kas būs viena no latviešu pretiniecēm nākamā gada pasaules čempionātā Čehijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kur var aplūkot spēles detalizētāku aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!