Foto: F64
Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Dānijas pilsētā Esbjergā aizvadīs pirmo pārbaudes turnīra spēli pret Norvēģiju.

Spēle sāksies pulksten 20.00. To tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls (LTV7).

Šogad komandas jau savā starpā trīsreiz ir tikušās. Pasaules čempionātā Rīgā pēcspēles metienos ar 4:3 pārāka bija Norvēģija, bet pārbaudes spēlēs augustā pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra komandas apmainījās ar uzvarām. Vispirms ar rezultātu 4:2 Rīgā uzvarēja mājinieki, bet pēc tam norvēģi revanšējās ar 4:1.

Līdzšinējās 35 spēlēs 19 uzvaras izcīnījusi Latvija.

Kā to uzsver Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš, Latvijas izlasei tas ir eksperimentāls turnīrs.

"Turnīrs ir domāts nākotnei, jo šis ir tas vienīgais logs, lai izmēģinātu kādus spēlētājus, kas ir pārsnieguši junioru vecumu, bet vēl nav tikuši pieaugušo izlasē. Iekļauti arī tie spēlētāji, kas olimpiskās kvalifikācijas turnīrā netika vai palika ceturtajā maiņā," pirms turnīra sastāvu komentēja Vītoliņš. "Plāns ir tāds, ka divas maiņas ir paredzētas tiem, kas bija tuvu izlasei, un vēl divas maiņas būs gados jaunas, kurās spēlētājiem ir jāparāda sevi."

Vītoliņš izteica nožēlu, ka uz turnīru netika savainojumus guvušie – Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs Nikolajs Jeļisejevs un Mārtiņš Dzierkals no Čehijas kluba Pilzenes "Škoda".

Vēl viens uzdevums šajā turnīrā būs noskaidrot trešo vārtsargu olimpiskajām spēlēm, par pirmo uzskatot Elvi Merzļikinu, bet kvalifikācijas turnīrā labi nospēlēja Ivars Punnenovs.

Pārbaudes turnīrs Dānijā notiks no 11. līdz 13. novembrim. Bez Latvijas un Norvēģijas tajā piedalīsies arī mājiniece Dānija.

Šajā turnīrā Vītoliņam asistēs Artis Ābols, Viktors Ignatjevs un Juris Klodāns. Par fizisko sagatavotību rūpēsies Ēriks Visockis, bet video trenera pienākumus pildīs Pēteris Groms.

Vītoliņš sastāvā iekļāvis trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Uz Dāniju līdzi nedevās uzbrucējs Toms Andersons, kurš guvis savainojumu, kā arī aizsargs Ņikita Mateiko un vārtsargs Deivs Deivids Rolovs.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes turnīram Dānijā:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Vēkšes "Lakers", Zviedrija), Ēriks Vītols (Rīgas "Dinamo"), Linards Lipskis ("Mogo"/LSPA);

aizsargi - Kārlis Čukste, Kristaps Zīle, Patriks Ozols, Ernests Ošenieks, Miks Tumānovs (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Mamčics (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Sandis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Nauris Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice);

uzbrucēji - Rūdolfs Polcs ("Mogo"/LSPA), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Renārs Krastenbergs ("Villacher SV", Austrija), Daniels Bērziņš, Jānis Švanenbergs, Patriks Zabusovs, Filips Buncis (visi - Rīgas "Dinamo"), Nils Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice), Emīls Ģēģeris (Angletas "Hormadi", Francija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Frenks Razgals (Jastšembes GKS, Polija), Rihards Melnalksnis ("Kloten", Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!