Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm publicētajā jaunākajā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rangā zaudējusi vienu vietu un šobrīd atrodas 13.pozīcijā, kas komandai ir antirekords.

Svētdien noslēdzās Phjončhanas olimpiskās spēles, kurās triumfēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Olimpisko sportistu no Krievijas komanda, kas finālā dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 4:3 uzvarēja Vāciju. Savukārt bronzas medaļas izcīnīja Kanāda, kura aiz sevis atstāja Čehiju.

Latvijas izlase olimpiskajās spēlēs nepiedalījās, jo 2016.gada septembrī Rīgā kvalifikācijas turnīrā tā izšķirošajā cīņā zaudēja tieši Phjončhanā sensāciju sagādājušajai Vācijai.

Iepriekšējos divos IIHF rangos, kas tika publicēti pēc iepriekšējiem diviem pasaules čempionātiem, Latvija bija 12.vietā.

IIHF jaunākajā rangā pirmais četrinieks palicis nemainīgs. Pirmo vietu saglabā Kanādas izlase, kurai ir 4045 punkti, taču Krievija tagad atpaliek vien par pieciem punktiem.

Trešo vietu ar 3850 punktiem saglabājusi Zviedrija, kamēr ceturtā ir Somija, kurai ir par 30 punktiem mazāk. Zviedrija un Somija Phjončhanas olimpiskajās spēlēs apstājās ceturtdaļfinālā, zaudējot attiecīgi Vācijai un Kanādai.

Tikmēr uz piekto vietu ar 3740 punktiem pakāpusies Čehija, apsteidzot ASV, kas atpaliek par 15 punktiem, bet sensacionālā Vācija nu ir septītā, tiekot garām Šveicei. Vāciešiem ir 3610 punkti, kamēr šveicieši, kuri Phjončhanā netika ceturtdaļfinālā, atpaliek par 205 punktiem.

Labāko desmitniekā ir arī Norvēģija (3310 punkti), kura saglabājusi devīto vietu, bet uz desmito pakāpās Slovākija (3220), apsteidzot Baltkrieviju (3200).

Latviju apsteigusi Francija, kurai nu ir 3145 punkti, kamēr Boba Hārtlija vadītā komanda atpaliek par 15 punktiem.

Aiz Latvijas seko attiecīgi Dānija, Slovēnija un Kazahstāna. Tikmēr vienu no lielākajiem kāpumiem rangā piedzīvojusi Dienvidkoreja, kura pakāpusies par trim pozīcijām augstāk uz 18.vietu. Savās mājās notikušajā turnīrā dienvidkorejieši palika pēdējā - 12.vietā, savukārt maijā šī izlase debitēs pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kur grupu turnīrā būs arī Latvijas izlases pretiniece.

Savukārt Lietuva un Igaunija rangā ir attiecīgi 26. un 27.vietā.

Rangs tiek ņemts vērā, lai sastādītu pasaules čempionāta apakšgrupas.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

Savukārt šī gada maijā Latvijas izlase pasaules čempionātā Dānijas pilsētā Herningā spēlēs pret Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!