Foto: AP/Scanpix

Lai arī Latvijas U20 hokeja izlase turnīra atklāšanas spēlē ar ASV piedzīvoja iespaidīgu zaudējumu, piekāpjoties Ziemeļamerikas vienaudžiem ar 1:6, tribīņu atbalsts bijis mūsējo pusē.

Kad Renārs Krastenbergs pirmās trešdaļas vidū izlīdzināja rezultātu un guva, kā vēlāk izrādījās, vienīgos vārtus Latvijas izlasei šai mačā, līdzjutēji "uzsprāga" ovācijās.

"Šīs ovācijas mums ļoti palīdzēja," čempionāta oficiālajā mājas lapā citēts Latvijas izlases vārtsargs Mareks Mitens. "Tā bija vienreizēja sajūta, ka visi atbalstīja mūs."

Savukārt Krastenbergs sagādāja sev skaistu dāvanu 18. jubilejā, kuru atzīmēja tieši spēles dienā. "Paskatījos atpakaļ, lai novērtētu, cik daudz man ir laika, tad redzēju, ka vārtsargs nedaudz atkāpjas, es viņu nomānīju, un viss sanāca," vārtu guvumu pret ASV atceras Renārs.

Vēl čempionāta pirmajā dienā Zviedrijas U20 izlase ar Latvijas un ASV spēlei identisku rezultātu - 6:1 - pieveica Dāniju, Čehija ar 2:1 uzvarēja Somiju, bet Kanāda ar 5:3 pārspēja Krievijas vienaudžus.

Kā zināms, šogad pasaules čempionātu rīko Kanāda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!