Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien "Deutschland Cup" turnīra finālspēlē, pateicoties diviem uzbrucēja Frenka Razgala gūtiem vārtiem, ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā pieveica Vācijas valstsvienību.

Tādējādi Latvijas hokeja izlase kļuva par devīto valstsvienību, kas triumfējusi Vācijas kausa izcīņā. Savukārt mājinieki, kuri septiņas reizes turnīra vēsturē izcīnījuši zelta godalgas, bešā palikuši jau pēdējos piecus gadus pēc kārtas.

Spēles rezultātu atklāja mājinieki, kuri vispirms prasmīgi noturēja ripu Latvijas izlases zonā, bet pēc Tima Velgemūta metiena Andreass Eders novirzīja ripu Artūra Šilova sargātajos vārtos.

Perioda izskaņā Latvijas izlase guva divus vārtus 12 sekunžu laikā. Skaitliskā vairākuma izskaņā precīzu metienu pēc meistara cienīgas pauzes realizēja Gatis Sprukts, kuram tie ir pirmie vārti Latvijas izlases sastāvā. Uzvarot iemetienu laukuma centrā, ripu Vācijas aizsardzības zonā ieguva Renārs Krastenbergs, kurš izkārtoja labu iespēju Frenkam Razgalam – rezultāts jau 2:1.

Pēkšņajiem vārtu guvumiem sekoja vēl pāris labas iespējas, bet otrās trešdaļas vidū Latvijas izlase veiksmīgi aizstāvējās, spēlējot trijatā pret pieciem vāciešiem.

Spēles trešajā trešdaļā gan dominēja Vācijas izlase, kura šoreiz nesaudzēja viesus lielā skaitliskā vairākuma laikā. Lielisku Leona Gavankes piespēli izmantoja Marks Mikaeliss, kurš, ripu neapstrādājot, to uzreiz nogādāja Šilova cietoksnī.

Lai gan pēdējo desmit minūšu laikā Latvijas valstsvienība divreiz tika pie skaitliskā vairākuma, spēles uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā. Tajā vēlreiz vārtus guva Razgals, kurš pēc labas Krišjāna Rēdliha spēles aizsardzībā vienatnē aizmuka līdz Matiasa Nīderbergera sargātajiem vārtiem un ar skaistu metienu izrāva Latvijas izlasei triumfu Vācijas kausā.

Latvijas izlases vārtos 39 no 41 pretinieku metieniem atvairīja 19 gadus vecais Artūrs Šilovs, bet Matiass Nīderbergers tika galā ar 34 no 37 latviešu raidījumiem.

Turnīra pirmajā spēlē Vācijas izlase ar rezultātu 7:2 pieveica Vācijas U-23 valstsvienību, bet piektdien Latvijas izlase bija pārāka ar 4:2 pār Vācijas hokeja jauno maiņu. Tādējādi pirms sestdien notikušās apakšgrupas spēles starp Latvijas un Vācijas valstsvienībām jau bija zināms, ka abas tiksies finālā. Pirmajā savstarpējā spēlē ar rezultātu 2:0 pārāki bija laukuma saimnieki.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!