Foto: F64
Latvijas hokeja valstsvienība pirms 2021. gada pasaules čempionāta aizvadīs pārbaudes spēles ar Latvijas U-18 izlasi, kā arī Šveices un Slovākijas pieaugušo izlasēm. Spēles pret slovākiem tiks aizvadītas izbraukumā, tika atklāts ceturtdien organizētajā pasaules čempionāta preses konferencē.

Latvijas hokeja izlase treniņnometni joprojām apņēmusies uzsākt 5. aprīlī. Šajā datumā Latvijas Hokeja federācija (LHF) jau iepriekš cerēja pulcēt hokejistus uz pirmo kopīgo treniņu, bet tika pieļauta iespēja, ka atsevišķi spēlētāji varētu trenēties individuāli jau iepriekš.

Komandai vispirms paredzēts tikties ar Latvijas U-18 hokeja izlasi, kurai no 26. aprīļa jāstartē pasaules čempionātā ASV. Šīs spēles daļēji paredzētas, lai palīdzētu jaunajiem hokejistiem gatavoties turnīram, uzsvēra LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

21. un 22. aprīlī komanda viesosies Slovākijā, kur tiksies ar vietējo valstsvienību. Savukārt 14. un 15. maijā Rīgā tiks uzņemta Šveices izlase. Slovākijas un Šveices valstsvienības pasaules čempionātā spēlēs A apakšgrupā, kamēr Latvijas izlase cīnīsies B grupā.

Spēles pret šveiciešiem palīdzēs arī čempionāta orgkomitejai pārliecināties par "Arēnas Rīgas" sagatavotību čempionātam nepieciešamajam drošības protokolam.

Latvijas izlase čempionātu uzsāks 21. maijā, kad Boba Hārtlija vadītā komanda spēlēs pret Kanādas valstsvienību. Dienu vēlāk sekos spēle pret Kazahstānu, bet pēcāk valstsvienība tiksies ar Itālijas, ASV, Norvēģijas un Somijas izlasēm.

Ziņots, ka "Arēna Rīga" būs galvenā 2021. gada pasaules čempionāta arēna, kurā notiks B apakšgrupu spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un medaļu cīņas. Otra halle tiks ierīkota Olimpiskajā sporta centrā, kurā iekārtos 6000 skatītāju vietas. Tajā notiks A grupas spēles un divas ceturtdaļfināla spēles.

B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet otrā čempionāta norises vietā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!