Foto: F64
Latvijas hokeja valstsvienība Liepājā notikušo Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra noslēdzošajā - trešajā - spēlē sestdien ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Itālijas izlasi.

Vārtus Latvijas izlases šajā mačā labā guva Aleksejs Širokovs un Jēkabs Rēdlihs.

Jau no pašas spēles sākuma Latvija bija aktīvāka un demonstrēja bīstamāku hokeju. Otrās minūtes sākumā spēcīgu metienu no zilās līnijas uz Itālijas vārtiem raidīja Georgijs Pujacs, kurš šajā cīņā pilda kapteiņa pienākumus, taču viņa ripu pretinieku vārtsargs atvairīja. Tiesa, ar to uzbrukums latviešiem nenoslēdzās un, pateicoties burzmai vārtu priekšā, pirmais pie atlēkušās ripas bija Aleksejs Širokovs, kurš arī panāca 1:0. Turpinājumā mājinieki vairākkārt apdraudēja pretinieku vārtu drošību, taču ieraidīt ripu Itālijas vārtos neizdevās.

Arī otro periodu latvieši iesāka aktīvāk nekā pretinieki. Pēc četrām nospēlētām minūtēm 2:0 panāca Jēkabs Rēdlihs. Vispirms Aleksejs Širokovs uzvarēja iemetienā, ripu piespēlējot Rēdliham, kurš to ar pirmo pieskārienu precīzi raidīja vārtos. Nākamajās minūtēs vairākus bīstamus uzbrukumus izveidoja pagājušās spēles debitants Latvijas sastāvā Rihards Marenis, taču gūt vārtus neizdevās.

Jau trešās trešdaļas sākumā Latvijas izlase zaudēja vārtus, kad ar ļoti precīzu metienu izcēlās Antons Bernards. Pēcāk mājinieki trāpīja pa vārtu konstrukciju, kā arī vairākumā izcēlās ar vēl pāris labiem vārtu gūšanas momentiem. Tie realizēti netika, bet, tuvojoties pamatlaika izskaņai, spriedze arvien pieauga, turklāt Itālijas valstsvienība spēlēja ļoti aktīvi un bīstami apdraudēja Latvijas vārtus.

Itālijas valstsvienībai atspēlēties tā arī neizdevās, kā arī nelīdzēja vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Šajā mačā Latvijas hokeja izlases rindās debitēja vārtsargs Henrijs Ančs. Pašlaik 25 gadus vecais vārtsargs pēdējās sezonās ir viens no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem Latvijas virslīgā, turklāt divus gadus pēc kārtas viņš kļuvis par valsts čempionu.

Kā zināms, turnīra ievadā Latvija ceturtdien grūtā cīņā ar 5:4 pieveica Āzijas spēcīgāko komandu Japānu, bet piektdien ne mazāk spraigā duelī ar 3:4 piekāpās Baltkrievijai. Tikmēr Itālija ceturtdien ar 0:1 zaudēja Baltkrievijai, bet piektdien ar 3:0 pārspēja Japānu.

Sestdienas pirmajā mačā Baltkrievija ar 3:0 pieveica Japānu, tādējādi trīs mačos iekrājot maksimāli iespējamos deviņus punktus un triumfējot visā turnīrā.

Otrajā vietā ar sešiem punktiem trīs cīņās palika Latvija, trīs punkti Itālijai, bet bez punktiem palika Japāna.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=205;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!