Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlase piektdien aizvadīja otro un noslēdzošo spēli pārbaudes turnīrā Dānijas pilsētā Esbjergā, piekāpjoties mājinieku valstsvienībai.

Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:2, 0:2) zaudēja Dānijas hokejistiem. Vienīgos vārtus viesu labā guva Emīls Ģēģeris.

Pirmais periods aizritēja pietiekami līdzvērtīgi, taču laukuma saimnieki tā izskaņā realizēja pretuzbrukumu, vārtus gūstot Matiasam Bau Hansenam.

Harija Vītoliņa vadītajai vienībai sāpīgāka gan bija otrā trešdaļa. Tās laikā Latvijas izlase izpildīja 15 raidījumus, bet pirmos divus vārtus guva tieši mājinieki. Tas turklāt notika pusminūtes laikā, līdzīgus vārtus gūstot Niklasam Andersenam un Martinam Eskildsenam. Abi uzbrucēji pielaboja komandas biedru metienus.

Tūlīt pat atbildi gan izteica viesi, pirmos vārtus izlases rindās gūstot Ģēģerim, kurš pēc spēles arī tika atzīts par vienības labāko spēlētāju.

Arīdzan pēdējā periodā Dānijas hokejisti vārtus guva, pielabojot no zilās līnijas izpildītu metienu. To šoreiz paveica Sērens Nilsens. Savukārt piektos vārtus guva Bau, kurš pārtvēra paviršu Jāņa Švanenberga piespēli un raidīja ripu tukšos vārtos.

Jāuzsver, ka Dānijas izlases sastāvā spēlēja vairāki hokejisti, kuri piedalījās 2021. gada pasaules čempionātā hokejā, bet Latvijas izlase uz Dāniju devusies ar gados jaunu sastāvu.

Turnīrs noslēgsies sestdien, kad savā starpā tiksies Dānijas un Norvēģijas izlases. Latvieši ceturtdien ar rezultātu 3:0 pieveica Norvēģijas valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!