Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš nosaucis 23 hokejistu sastāvu, kas dosies uz 21. un 22. aprīļa pārbaudes spēlēm ar Francijas izlasi, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF). Izbraukumā nedosies vairākas no Latvijas izlases pamatvērtībām.

Vītoliņš uz Francijas pilsētu Epinālu, kur izlase aizvadīs pirmās pārbaudes spēles šajā pavasarī ar kādu ārzemju vienību, līdzi ņems trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus.

Tikmēr Rīgā paliks un treniņus aizvadīs Rodrigo Ābols, Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš, Artūrs Kulda, Kārlis Čukste, Rihards Bukarts, Jānis Jaks, Kristaps Zīle, Renārs Krastenbergs un Andris Džeriņš.

Jau ziņots, ka savainojumus guvuši Krastenbergs un Džeriņš, savukārt Jaks un Bukarts divas treniņu dienas izlaiduši slimības dēļ, rakstīja hokeja žurnālists Ulvis Brože.

Latvijas izlase ar Francijas hokejistiem, kuri turnīrā aizstās Krievijas valstsvienību, spēles aizvadīs 21. un 22. aprīlī. Abas spēles norisināsies pulksten 21.00. Pasaules čempionātā Latvija spēlēs B grupā, bet Francija pārstāvēs A grupu.

30. aprīlī un 1. maijā Latvijas izlases hokejisti izbraukumā spēlēs ar Šveices izlasi, bet 8. un 9. maijā "Arēnā Rīga" uzņems Kazahstānas valstsvienību.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase dalību turnīrā uzsāks 13. maijā ar spēli pret ASV hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!