Foto: F64

Latvijas hokeja izlases treniņnometnei pirms 2022. gada pasaules čempionāta hokejā trešdien pievienojies "Optibet" hokeja līgas (OHL) čempions "Zemgale"/LLU komandas sastāvā Klāvs Veinbergs, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jelgavas hokeja skolas audzēknis sezonu uzsāka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga" rindās, kura labā 47 spēlēs sakrāja 24 punktus (16+8).

Savukārt sezonas izskaņā viņš pievienojās savas pilsētas klubam "Zemgale"/LLU, kura labā astoņās "play-off" spēlēs guva četrus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Tieši Veinbergs guva finālsērijas pirmās spēles pirmos vārtus, bet otrajā mačā panāca rezultātu 2:2, izraujot papildlaiku.

19 gadus vecais hokejists pērn arī pārstāvēja Latvijas U-18 hokeja izlasi pasaules čempionātā, bet ar punktiem neatzīmējas.

Veinbergs ir trešais "Zemgales" hokejists, kurš pievienojies Latvijas valstsvienībai. Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš jau pirmdien paziņoja, ka uz nometni izsauks vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Patriku Ozolu, ziņo hokeja žurnālists Ulvis Brože. Viņi treniņos iesaistīsies ceturtdien.

Latvijas izlases kandidāti ar U-18 izlasi trešdien aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, bet 21. un 22. aprīlī viesosies pie Francijas valstsvienības. 30. aprīlī un 1. maijā hokejisti izbraukumā spēlēs ar Šveices izlasi, bet 8. un 9. maijā "Arēnā Rīga" uzņems Kazahstānas valstsvienību.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase dalību turnīrā uzsāks 13. maijā ar spēli pret ASV hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!