Latvijas hokeja izlase pirms Rīgā gaidāmā pasaules hokeja čempionāta netiks vakcinēti pret Covid-19, laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

LHF apspriedusi iespēju pirms turnīra vakcinēt spēlētājus, ja tas būtu iespējams, bet secinājusi, ka tas var kaitēt sagatavošanās procesam. Koziols "Latvijas Avīzei" skaidroja, ka otrajai vakcīnai vajadzētu būt minimums desmit dienas pirms pasaules čempionāta sākuma, kas ir 11. maijs. Pēc vakcīnas saņemšanas iespējamas komplikācijas, arī eksperti neiesakot fizisko slodzi pēc vakcinācijas.

"Ja mēs otro poti varētu saņemt uz 5. maiju, tad varētu, bet starp pirmo un otro vakcīnu iesaka 30 dienas. Mēs treniņnometni sākam 5. aprīlī, kur būs daudz vairāk cilvēku, nekā dosies uz pasaules čempionātu," skaidroja Koziols. Viņš sacīja, ka vakcinēt visus spēlētājus pirmajā treniņā arī nav iespējams, jo vairāki spēlētāji treniņnometnei pievienosies vēlāk.

Tomēr LHF ģenerālsekretārs norādīja, ka apkalpojošo un treneru kolektīvu, ja tas būs iespējams, gan varētu vakcinēt.

Latvijas Hokeja federācija gatava savus spēlētājus vakcinēt vasarā, pēc pasaules čempionāta. "Jā, mēs gribam savus sportistus vakcinēt, bet vasarā, jo īpaši tos, kas kandidēs uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Tā būs katra brīva izvēle, brīvprātīgs pasākums," laikrakstam norādīja Koziols.

Latvijas izlase čempionātu uzsāks 21. maijā, kad spēlēs pret Kanādas valstsvienību. Savukārt pirmais kopīgais treniņš Latvijas hokejistiem paredzēts 5. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!