Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amats varētu tikt uzticēts zviedru speciālistam Frederikam Stilmanam, kurš pašlaik strādā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Vladivostokas "Admiral" par aizsargu treneri, ziņo laikraksts "Diena".

Kā ziņojām, 20. janvārī, kad bija solīts paziņot jaunā izlases trenera vārdu, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans medijiem paziņoja, ka vēl notiek sarunas ar spēcīgu kandidātu, kura vārdu Lipmans atteicās atklāt. LHF prezidents dienu iepriekš esot ar šo speciālistu ticies Helsinkos, kur pārrunātas sadarbības iespējas, taču galīgā vienošanās gaidāma tuvākajā laikā.

Pēc laikraksta "Diena" rīcībā esošās informācijas, Lipmanam Helsinkos bijusi tikšanās ar "Admiral" galvenā trenera palīgu Stilmanu, kad Vladivostokas komanda tur izvadījusi izbraukuma spēli pret vietējo "Jokerit" vienību.

Savas karjeras laikā Stilmans nekad nav strādājis galvenā trenera amatā. Kā aizsargs Stilmans spēlējis Zviedrijas un Vācijas čempionātos, bet no 2003. līdz 2005. gadam bija galvenā trenera palīgs Jenčēpingas "HV71" klubā Zviedrijā; no 2005. līdz 2014. gadam šajā pat klubā pildīja ģenerālmenedžera pienākumus. Kā spēlētājs Stilmans 1994. gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet 1991. un 1992. gadā - par pasaules čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!