Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē trešdien vēl netika paziņots jaunais valstsvienības galvenais treneris, tomēr tika dots mājiens, ka speciālists varētu būt ļoti pazīstams hokeja aprindās.

Ka portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Hokeja federācijā, nākamais Latvijas izlases galvenais treneris esot spēlējis savas valsts izlasē.

LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra, ka nākamais izlases treneris ir "ļoti liels vārds" hokejā, un visi būšot "pārsteigti". Abi otrdien esot tikušies "neitrālā vietā" - Somijā, taču treneris neesot soms. Viņi esot izrunājušies un panākuši sākotnējo vienošanos. Lipmans arī sacīja, ka viņš, izvēloties galveno treneri, nedrīkst kļūdīties, jo viņam to neviens nepiedos, tāpēc meklēšana notiek ļoti nopietni un tik ilgstoši.

Hokeja aizkulisēs bija baumas par to, ka Latvijas izlasi varētu vadīt bijušais Latvijas izlases asistents Toms Kūlens. Lipmans atzina, ka Kūlens esot bijis gatavs sāk vadīt valstsvienību tūlīt, tomēr viņš nav profesionāls treneris.

Darbs ar Latvijas izlasi ir ļoti prestižs, uzsvēra Lipmans, jo pasaules hokeja elitē komandu nav nemaz tik daudz. Kā piemēru LHF prezidents minēja Tedu Nolanu, kurš tieši pēc darba ar Latvijas izlasi atgriezās Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Savukārt kļuvis zināms, ka jaunā galvenā trenera asistenti būs Viktors Ignatjevs un Kārlis Zirnis. Zirnis izlasei varēs pievienoties martā, bet Ignatjevs esot gatavs strādāt ar izlasi "kaut vai tagad".

Latvijas hokeja izlase bez galvenā trenera ir no 2015. gada jūnija, kad tika atbrīvots Aleksandrs Beļavskis. Viņa vadībā valstsvienība pasaules čempionātā ierindojās 13. vietā, neizpildot LHF izvirzīto uzdevumu iekļūt desmitniekā.

Jau vēstīts, ka iepriekš uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu galvenais pretendents bija Leonīds Beresņems, kura vadībā Latvijas U-20 izlase atgriezās pasaules čempionāta elitē. LHF prezidents Kirovs Lipmans ar viņu tikās, tomēr abas puses nespēja vienoties.

Pirms Beļavska trijos pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs Sočos Latvijas izlasi vadīja Ziemeļamerikas speciālists Teds Nolans. Vēl pirms viņa šajā amatā darbojās Oļegs Znaroks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!