Foto: IIHF
Latvijas U-20 hokeja izlase svētdien, 14. augustā, pasaules čempioāta priekšsacīkšu pēdējā spēlē pārsteidzoši ar 5:2 pieveica Čehijas vienaudžus, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Arta Ābola vadītā Latvijas junioru hokeja izlase priekšsacīkstēs A grupā ieņēma trešo vietu. Latvijas izlase ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā praktiski sev nodrošinājusi arī visu laiku augstāko vietu pasaules U-20 čempionātos, kas līdz šim ir bijusi astotā.

Latvijas U-20 izlase līdz šim pasaules čempionāta ietvaros trīs reizes bija tikusies ar čehu vienaudžiem un visas trīs reizes piedzīvojusi zaudējumus.

Tagad ceturtdaļdfinālā 17. augustā Latvijas U-20 izlase tiksies ar B grupas otro spēcīgāko komandu, kas noskaidrosies Zviedrijas un Vācijas komandu duelī.

Latvijas U-20 izlase spēles sākumā pārsteidza čehus – piektajā minūtē Martins Laviņš izvirzīja komandu vadībā, bet 13. minūtē Rainers Rullers panāca jau 2:0. 17. minūtē Čehijas jaunie hokejisti vairākumā vienus vārtus atguva, bet otrā perioda vidū panāca arī neizšķirtu 2:2.

Par spēles galveno varoni turpinājumā kļuva Latvijas U-20 izlases kapteinis, aizsargs Ralfs Bergmanis, kurš guva "hat trick", ievedot komandu ceturtdaļfinālā. Drīz pēc Čehijas junioru otrajiem gūtajiem vārtiem Bergmanis atjaunoja Latvijai pārsvaru, bet divas ar pusi minūtes pirms otrā perioda beigām vairākumā panāca arī 4:2.

Savus trešos vārtus Bergmanis guva mača izskaņā, ripu raidot jau tukšos čehu vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!