Foto: F64
Latvijā bāzētā "International Hockey School" (IHS) parakstījusi līgumu par spēlēšanu "Erste Bank Young Stars League" (EBYSL) jeb Austrijas junioru hokeja līgā, aģentūru LETA informēja IHS.

IHS nākamajā sezonā paralēli pašmāju "Optibet" Hokeja līgas (OHL) turnīram, kurā vienība spēlē kopā ar hokeja klubu "Prizmu", startēs Austrijas junioru līgā.

Klubs ziņo, ka IHS intensīvi strādā pie jauna dizaina formām un turpina darbu ar potenciālajiem reklāmdevējiem, kas vēlās izvietot savu logo uz IHS spēļu formas.

Nākamā gada sezonā EBYSL spēlēs hokejisti, kuri dzimuši no 2001. līdz 2004. gadam, kā arī būs iespēja piesaistīt vecāku gadu spēlētājus. Viņu skaits gan tiks limitēts. Tāpat IHS intensīvi strādā arī pie ārzemju spēlētāju piesaistes.

"Mūsu spēlētājiem šī ir ļoti laba iespēja sevi parādīt Eiropas tirgū, neatraujot sevi no mājām un pierastās vides. Noslēdzoties sezonai, daudzi spēlētāji no EBYSL internacionālās grupas tiek pieaicināti uz Austrijas augstāko hokeja līgu (EBEL), kur jaunajiem hokejistiem ir iespēja spēkoties ar pieredzes bagātiem spēlētājiem, kuri savas karjeras laikā ir spēlējuši spēcīgās līgās. Arī treneriem šī ir lieliska iespēja iegūt starptautisku pieredzi, tādēļ IHS strādās pie trenera sastāva optimizācijas un tiek izskatīta iespēja piesaistīt jaunus papildspēkus," raksta klubs.

Ņemot vērā to, ka šī gada sezona beidzās ātrāk, IHS plāno darbību uzsākt jau pēc diviem mēnešiem. Laikā no jūnija sākumam līdz jūlija beigām IHS sagatavos un atlasīs spēlētājus 2020./2021. gada sezonai dalībai Junioru Attīstības hokeja līgas (JAHL) un EBYSL čempionātiem.

"Plānojam ļoti intensīvu sagatavošanos posmu. Sākumā daudz spēka tiks veltīts fiziskajai sagatavotībai un individuālai spēlētāju tehnikai, kā arī slidošanas prasmju pilnveidošanai, izmantojot IHS treniņu bāzi un HDTS unikālo slidošanas trenažieri. Uz augusta sākumu plānojam jau nokomplektēt komandu un Latvijā izspēlēt pāris draudzības turnīrus. Tuvākajā laikā uzsāksim anketu pieņemšanu dalībai 2020./2021. gada sezonai. Anketu atlase būs arī pirmais atlases posms, kas tiks balstīts uz iepriekšējo gadu statistikas," starpsezonas plānus ieskicē IHS.

IHS savu darbību uzsāka 2017. gadā, pirmo reizi Latvijā izveidojot speciālu, individuālo pieeju saviem audzēkņiem. Sākumā klubs spēlēja U-17 līmenī, bet jau pērn komanda startēja U-15, U-17 un JAHL turnīros.

Treneru kolektīvā ir Latvijas hokejā zināmi spēlētāji kā Vladimirs Golovkovs, Makisims Širokovs, Edgars Lūsiņš, Sandis Grīnbergs, Juris Repss un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!