Foto: Sputnik/Scanpix

Viens no Latvijas labākajiem hokeja tiesnešiem Eduards Odiņš ceturtdien apkalpoja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas maču, lai arī starptautiskā sabiedrība turpina novērsties no Krievijas pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Vēl 26. februārī Odiņš tiesāja "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēli starp "Olimp"/"Venta 2002" un "Zemgale"/LLU komandām, liecina spēles protokols. Pēc tam Odiņš devās uz Čeļabinsku, kur 3. martā uzraudzīja vietējā "Traktor" ar 2:1 pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs portālam "Delfi" atgādināja, ka LHF nosoda Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainā, un piebilda, ka tiks izskatīti tiesneši, kuri nākotnē apkalpos OHL spēles.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs sociālajā tīklā "Twitter" gan norādīja, ka LHF būtu jāpieņem vienīgais pareizais lēmums šādā situācijā un jāatstādina tiesnesis no sacensību tiesāšanas Latvijā.

Odiņš jau vairākus gadus bijis viens no vadošajiem tiesnešiem KHL čempionātā. Viņš vairākas reizes atzīts par KHL sezonas labāko tiesnesi, kā saņēmis apbalvojumu par 500 notiesātajām spēlēm.

Odiņš strādājis arī pasaules hokeja čempionāta un U-20 čempionāta elites divīziju turnīros.

Iepriekš ziņots, ka LHF atbalsta Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības, tai skaitā arī no starptautiskā sporta. LHF valde arī pieņēma lēmumu liegt Krievijas un Baltkrievijas hokejistiem spēlēt OHL čempionātā

Savukārt Latvijas Basketbola savienība (LBS) uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā neatbalstīja Latvijas Starptautiskās kategorijas tiesnešu iesaisti VTB Vienotās basketbola līgas spēļu vadīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!