Foto: LHF

Latvijas sieviešu hokeja izlase Ventspilī notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas trešajā spēlē trešdien ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pieveica Kazahstānas valstsvienību, tiekot pie sava trešā panākuma.

Šajā mačā rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja Anna Katrīna Lagzdiņa, bet otrajā trešdaļā Kazahstānas spēlētājām izlīdzinājumu panāca Zarina Tuhtijeva.

Trešās trešdaļas sākumā pēc sekmīgas individuālās darbības Latviju vēlreiz vadībā izvirzīja Laila Dekmeijere-Trigubova, bet cīņas izskaņā viņa arī realizēja lielo skaitlisko vairākumu, kad izmantoja komandas kapteines Ivetas Kokas piespēli no aizvārtes.

Latvijas izlases vārtsardze Evija Tētiņa šajā spēlē atvairīja 37 no 38 pretinieču raidījumiem un arī tika atzīta par labāko spēlētāju šajā mačā Latvijas izlasē.

Kā ziņots, pagājušajā svētdienā Latvijas hokejistēm izdevās pārtraukt 11 oficiālo maču zaudējumu sēriju un ar 4:0 šī turnīra pirmajā mačā pieveikt Ungāriju, savukārt otrajā cīņā pirmdien ar 5:1 tika pārspēta Ķīna.

Tikmēr Kazahstānas izlase turnīrā ar 0:3 zaudēja Ziemeļkorejai, kā arī ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Nīderlandei.

Pārējās trešās kārtas spēlēs trešdien Ķīna ar 3:1 pieveica Ungāriju, bet Nīderlande ar 4:2 uzvarēja Ziemeļkoreju.

Līdz ar to pēc trim kārtām Latvija ar deviņiem punktiem atrodas kopvērtējuma vadībā, kamēr astoņi punkti ir tās galvenajai konkurentei Nīderlandei. Pa trim punktiem iekrājušas Ungārija, Ķīna un Ziemeļkoreja, bet Kazahstāna tikusi pie viena punkta.

Sacensību turpinājumā ceturtdien Latvijas izlasei pretiniekos būs Ziemeļkoreja, bet, visticamāk, turnīra izšķirošajā spēlē sestdien mājinieces tiksies ar Nīderlandi.

Vietu pirmās divīzijas A grupā nopelnīs tikai turnīra spēcīgākā izlase.

Latvijas izlase čempionātā startē 22 spēlētāju sastāvā - trīs vārtsardzes, septiņas aizsardzes un divpadsmit uzbrucējas. Ja pērn pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē vienā komandā spēlēja māte un meita Inese Geca-Miljone un Līga Miljone, šogad viņām pievienojušās arī Aija un Agnese Apsītes.

No potenciālajām līderēm šajā turnīrā Latvijai nevar palīdzēt vienīgi Ieva Pētersone, kura ir aizņemta savā klubā Krievijā.

No izlases hokejistēm 15 pārstāv spēcīgāko pašmāju klubu "Laima", trīs spēlē "Daugavas" komandā, viena pārstāv "Sāgas" komandu, bet trīs spēlē ārzemju klubos Zviedrijā.

Pagājušajā sezonā Latvijas hokejistes pirmās divīzijas A grupas turnīrā piecās spēlēs palika bez punktiem, izkrītot uz trešo spēcīgāko līgu.

Latvijas izlases galvenais treneris ir Vladimirs Golovkovs. Viņš ir divkārtējs pasaules junioru čempions PSRS izlases sastāvā un spēlētāja karjeras laikā vairākas sezonas aizvadīja Rīgas "Dinamo" komandā PSRS augstākajā līgā. Pēdējā laikā Golovkovs strādāja ar dažāda vecuma bērniem, bet sieviešu hokeja izlases trenera amatā debitēja pērn.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā:

vārtsardzes - Evija Tētiņa, Ilze Krontāle (abas - "Laima"), Dita Vazne ("Daugava");

aizsardzes - Aija Apsīte, Anna Kubliņa, Olita Liepiņa, Elīna Ņeploškina, Sarma Ozmena, Sandra Žebere (visas - "Laima"), Žanete Vasiļevska ("Daugava");

uzbrucējas - Ilona Ābola ("Sāga"), Sindija Agare, Zane Apse, Agnese Apsīte, Inese Geca-Miljone, Lelde Hartmane, Ivita Krūmiņa, Anna Katrīna Lagzdiņa (visas - "Laima"), Ilze Bičevska, Iveta Koka (abas - "Leksands", Zviedrija), Laila Dekmeijere-Trigubova ("Daugava"), Līga Miljone (Ernšeldsvīkas "Modo", Zviedrija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!