Foto: LHF
Latvijas sieviešu hokeja izlase 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā Francijā var izcīnīt pirmo vietu un turpināt cīņu par olimpisko ceļazīmi, uzskata Latvijas izlases trenere Inese Geca-Miljone.

Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā Latvijas hokejistes sacentīsies ar Francijas, Ķīnas un Itālijas izlasēm. Paralēli turnīram Francijā vēl četras komandas sacentīsies identiskā turnīrā Norvēģijā. Izšķirošajai kvalifikācijas kārtai kvalificēsies tikai šo turnīru uzvarētāji. Fināla kvalifikācijas kārta no 9. līdz 12. februārim norisināsies divos turnīros Šveicē un Japānā. Šveice, Čehija, Dānija, Japāna, Vācija un Austrija cīņu par ceļazīmi uzsāks no pēdējās kvalifikācijas turnīra kārtas. Savukārt Phjončhanas olimpiskajām spēlēm automātiski kvalificējušās Kanādas, ASV, Somijas, Krievijas, Zviedrijas un Korejas izlases.

"Gatavojamies jau labu laiku, notiek intensīvi treniņi. Izstrādājam taktiku, analizējam spēles momentus," skaidroja Geca-Miljone. "Pozitīvi, ka paralēli Latvijas sieviešu čempionātam, Latvijas klubu izlase piedalās jaunatnes U-16 čempionātā, kas dod papildu pieredzi. Priekškvalifikācijas turnīru varam uzvarēt, lai gan tās ir spēcīgas komandas."

Tikmēr Latvijas izlases menedžere Anna Vorhoustinska izteica pateicību Latvijas Hokeja federācijai (LHF) par rūpēm, kādas sieviešu hokejam vēl nav bijušas. "Izlasei nekā netrūkst, ir jābrauc un jācīnās," viņa uzsvēra.

Tikmēr LHF prezidents Aigars Kalvītis teica, ka meitenēm priekšā ir nopietns uzdevums.

"Šajā nedēļā izsisties cauri kvalifikācijas kārtai, lai varētu pacīnīties par mūsu vietu nākošajās ziemas Olimpiskajās spēlēs Korejā. Tas kas neizdevās mūsu vīriem, nebūt nenozīmē, ka mūsu meitenes to nespēs. Tāpēc mēs ar ļoti lielām cerībām skatāmies uz šo turnīru. Uz turnīru braucam tikai uzvarēt, citu domu nevar būt. Tas ko mums visiem vajadzētu novēlēt, lai mūs pavada veiksme, caur ērkšķiem uz rozēm, lai mēs izcīnām tās uzvaras, kuras mēs sagaidām, un mūsu uzdevums ir vislabākā veidā meitenēm palīdzēt ar visu nepieciešamo", uzsvēra LHF vadītājs.

Latvijas sieviešu hokeja valstsvienības sastāvs dalībai olimpiskajā priekškvalifikācijas turnīrā:

Vārtsardzes: Kristiāna Apsīte (SHK Laima), Evelīna Nikolajeva (L&L-JLSS );

Aizsardzes: Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere Trigubova, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas SHK Laima), Elīza Platā (L&L-JLSS); Anna Kubliņa (KJT Naiset, Somija);

Uzbrucējas: Jūlija Mihenjenko, Ilona Ābola, Baiba Kurme, Kitija Voitkeviča, Ivita Krūmiņa, Agnese Apsīte (SHK Laima), Ieva Pētersone, Anna Katrīna Lagzdiņa (abas L&L-JLSS), Iveta Koka, Ilze Bičevska, Līga Miljone (visas Leksands IF, Zviedrija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!