Foto: Andrej Galica

Latvijas hokeja izlase sestdien pārbaudes turnīrā Bratislavā otrajā mačā ar 1:6 (0:2, 0:2, 1:2) kapitulēja mājiniecei Slovākijai.

Goda vārtus Latvijai guva Uvis Balinskis, bet Slovākijas izlases labā trīs vārtus jeb "hat trick" iemeta Peters Cehlāriks.

Līdz ar to turnīru Latvijas hokejisti noslēguši otrajā vietā. Pirmā ar graujošām uzvarām pār Latviju un Norvēģiju bija Slovākija, kamēr latvieši piektdien grūtā mačā pagarinājumā pārspēja norvēģus.

Mačā pret Latvijas hokejistiem Slovākija demonstrēja dominējošu sniegumu, izņemot trešajā periodā, kad jau cīņas liktenis bija skaidrs. Mājinieki jau no pirmajām minūtēm spēlēja agresīvi un pēc Cehlārika precīziem metieniem pirmo septiņu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0. Tikmēr Latvijai bija lielas problēmas izveidot reālas iespējas gūt vārtus.

Otrajā periodā slovāki turpināja spēlēt tāpat un iemeta vēl divas ripas, jau 24. minūtē Cehlārikam sev noformējot "hat trick". Šajā trešdaļā Latvijas hokejisti nespēja realizēt piecu minūšu vairākumu, bet Ēriku Vītolu pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem "būrī" nomainīja Mariuss Bajaruns-Galejs.

Noslēdzošajās 20 minūtēs cīņa bija līdzvērtīga, jo Slovākija nedaudz atslābinājās. Taču tā tik un tā spēja panākt pat 6:0, bet pēdējās sekundēs vairākumu beidzot izmantoja arī Latvija, goda vārtus gūstot Balinskim.

Slovākija šajā spēlē izpildīja 39 metienus, kamēr Latvija atbildēja ar 23.

Darbā ar nacionālo izlasi Vītoliņam arī šajā turnīrā asistēja Lauris Dārziņš un Peteri Nummelins. Tāpat trenera asistenta pienākumus pildīja Raimonds Vilkoits un vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, kurš ar komandu bija kopā tikai treniņos Latvijā.

Latvijas izlases pretinieces šajā turnīrā būs sāncenses arī 2023.gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Rīgā un Tamperē.

Pasaules čempionāts hokejā Rīgā un Tamperē 2023. gadā notiks no 12. līdz 21. maijam. Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu Latvijas - Slovākijas spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!