Foto: LETA
Latvijas hokejisti Mārtiņš Dzierkals, Guntis Galviņš un Rihards Bukarts piektdien ar gūtajiem vārtiem izcēlās savu klubu rindās.

Dzierkals piektdien Somijas augstākajā hokeja līgā izcēlās ar vārtu guvumu, kas nebija pietiekami, lai glābtu Mikeli "Jukurit" no neveiksmes. "Jukurit" savā laukumā ar 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) piekāpās Raumas "Lukko".

Dzierkals vārtus guva trešā perioda piektajā minūtē, kad vairākumā ātru uzbrukumu noslēdza ar precīzu metienu no asa leņķa. Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas hokejists šosezon Somijas čempionātā aizvadījis 30 spēles, kurās atzīmējies ar trim gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

"Jukurit" ar 41 punktu 50 spēlēs ieņem pirmspēdējo, 14.vietu.

Dzierkals pagājušajā gadā ar Somijas komandu noslēdza līgumu uz vienu gadu.

"Jukurit" 2015./16.gada sezonā kļuva par Somijas čempioniem pēc spēka otrajā līgā, bet kopš pievienošanās spēcīgākajam čempionātam, komanda ne reizi nav spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Galviņš piektdien guva vārtus Čehijas hokeja čempionāta spēlē, palīdzēdams Tršinecas "Ocelārži" komandai svinēt uzvaru. "Ocelārži" viesos ar rezultātu 6:2 (3:1, 1:1, 2:0) pārspēja Karlovi Vari "Energie" hokejistus.

Galviņš vārtus guva 98 sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad pēc zilās līnijas pārvarēšanas meta no zonas viduča un raidīja ripu tīklā, panākdams 3:1. Vārtu guvums tika ieskaitīts tikai pēc videoatkārtojuma noskatīšanās un, mačam noslēdzoties, tas izrādījās uzvaru nesošais.

Latvijas izlases aizsargs šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā piecas reizes meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tāpat uzvaru piektdien svinēja uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Ostravas "Vītkovice Ridera" komanda, kas mājās ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) uzveica Plzeņas "Škoda". Bukarts 17 minūtēs un 19 sekundēs četrreiz meta pa vārtiem un dueli noslēdza ar neitrālu lietderību.

Turpretī zaudējumu cieta aizsargs Oskara Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas mājās ar 4:5 (3:1, 0:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Litvīnovas "Verva" pārākumu. Cibuļskis nospēlēja 21 minūti un 19 sekundes, kuru laikā tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta.

No latviešu pārstāvētajām komandām turnīra tabulā visaugstāk ir Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas ar 83 punktiem 47 spēlēs ir trešā.

Rihards Bukarts piektdien guva vārtus, pielikdams roku Diseldorfas EG komandas uzvarā Vācijas augstākās līgas (DEL) spēlē. Diseldorfas hokejisti viesos ar 6:2 (2:0, 0:0, 4:2) pārspēja Manheimas "Adler".

Bukarts vārtus guva spēles 14.minūtē, kad panāca 2:0. Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 11 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bukarts šosezon piedalījies 43 mačos, kuros guvis astoņus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Kristers Gudļevskis palika rezervē spēlē, kurā Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" mājās ar 2;1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ķelnes "Haie". Uzvarētājiem Tomāšs Pēperle atvairīja 34 no 35 pretinieku mestajām ripām.

Gudļevskis šosezon DEL čempionātā aizvadījis 22 spēles, kurās vidēji ielaidis 2,78 vārtus un caurmērā atvairījis 90,24% metienu. Tikai piecos no šiem 22 mačiem "Fischtown Pinguins" nav tikusi pie punktiem.

Diseldorfas hokejisti ar 77 punktiem 47 spēlēs ieņem piekto vietu, kas pagaidām nodrošina automātisku kvalificēšanos izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālam, bet Brēmerhāfenes komanda ar 73 punktiem 46 mačos ir septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!