Foto: LETA

Latviešu aizsargs Guntis Galviņš piektdien guva vārtus, bet citi aizsargi Oskars Cibuļskis un Ralfs Freibergs veica pa rezultatīvai piespēlei Čehijas augstākās hokeja līgas mačos.

Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" piektdien savā laukumā ar 1:5 (1:2, 0:0, 0:3) piekāpās Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētajai Hradeckrālovas "Mountfield".

Aizsargs Galviņš šī mača 12.minūtē pretuzbrukumā ar skaistu plaukstas metienu panāca neizšķirtu 1:1, tomēr turpinājums "Ocelārži" nebija veiksmīgs, jo tā ielaida četrus bezatbildes vārtus. "Mountfield" komandas beidzamo vārtu guvumā rezultatīvu piespēli veica tieši Cibuļskis.

Galviņš šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un dueli noslēdza ar negatīvu lietderību -2.

Savukārt Cibuļskis laukumā pavadītajās 18 minūtēs un 16 sekundēs metienus pa vārtiem neizpildīja, bet atzīmējās ar četriem bloķētiem pretinieku metieniem, tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta. Tikmēr Bičevskis nospēlēja 11 minūtes un 36 sekundes, izpildīja vienu metienu, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja piecos no 14 iemetieniem un tika pie pozitīvas lietderības +1.

Galviņš šosezon 39 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Cibuļskis 40 spēlēs guvis divus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr Bičevskis 41 mačā atzīmējies ar diviem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Citviet uzvaru guva Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" komanda, kas izbraukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) uzvarēja kopvērtējuma līderi Libereces "Bīlī Tigrši", panākumu nesošos vārtus gūstot priekšpēdējā minūtē.

Freibergs rezultatīvu piespēli vispirms veica otrajā periodā, rezultātam tobrīd kļūstot 1:1. Lai arī pēc tam Libereces klubs vadību atjaunoja, noslēdzošo piecarpus minūšu laikā viesu guva divus bezatbildes vārtus un nodrošināja negaidītu uzvaru, turklāt panākumu nesošajā vārtu guvumā priekšpēdējā minūtē atkal asistēja latvietis.

Aizsargs Freibergs laukumā pavadītajās 22 minūtēs un deviņās sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja pozitīvu lietderību +1. Savukārt Kulda nospēlēja desmit minūtes un 12 sekundes, pa šo laiku metienus neizdarot, bet pielietojot vienu spēka paņēmienu un tiekot pie lietderības koeficienta -1.

Kulda šosezon 44 mačos atzīmējies ar deviņiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, kamēr Freibergs tikpat mačos guvis piecus vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā piektdienas spēlē pie uzvaras tika arī uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Prāgas "Sparta", kas izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica "Mlada Boleslav".

Bukarts šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon viņš 39 spēlēs izcēlies ar pieciem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta vadībā ar 88 punktiem 44 cīņās ir Libereces "Bīlī Tigrši", bet trešajā vietā ar 82 punktiem ir Hradeckrālovas "Mountfield", kamēr punktu no tās atpaliek Tršinecas "Ocelārži". Tikmēr Prāgas "Sparta" ar 66 punktiem ir astotajā vietā, bet Zlīnas "PSG Berani" ar 62 punktiem atrodas 11.pozīcijā.

Ar gūtiem vārtiem Zviedrijas augstākās līgas (SHL) mačā piektdien izcēlās latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols.

"Orebro" mājās ar 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) uzvarēja spēcīgo Stokholmas "Djurgardens IF" komandu, kas čempionātā atrodas augstajā trešajā vietā.

Ābols spēlēja pirmajā maiņā un ar precīzu metienu izcēlās otrā perioda devītajā minūtē, tobrīd panākdams 4:1.

Kopumā latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā veica četrus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 29% iemetienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1

Ābols šosezon 34 mačos guvis 15 vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, būdams sestajā vietā līgas labāko snaiperu sarakstā.

Ar divām rezultatīvām piespēlēm Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) mačā piektdien izcēlās latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts.

Tikmēr Bukarta pārstāvētā Šveningeres "Wild Wings" komanda savā laukumā ar rezultātu 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) piekāpās Berlīnes "Eisbaren" hokejistiem.

Latvietis asistēja komandas pirmo un trešo vārtu guvumam, taču "Wild Wings" maču noslēdza ar diviem ielaistiem vārtiem pēc kārtas, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Bukarts šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Šosezon Bukarts 36 mačos guvis septiņus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Citā mačā ārpus pieteikuma palika pieredzējušais aizsargs Arvīds Reķis, kura pārstāvētā Augsburgas "Panther" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Izerlonas "Roosters".

Ar 106 punktiem 46 spēlēs DEL turnīra līderpozīcijā atrodas Manheimas "Adler", bet piekto vietu ar 77 punktiem ieņem Augsburgas "Panther", kamēr pēdējā 14 komandu konkurencē ir 43 punktus guvusī Šveningeres "Wild Wings".

Ar 41 spēlē izcīnītiem 48 punktiem "Orebro" vietējā čempionāta kopvērtējumā ieņem 12.vietu starp 14 komandām, bet turnīra tabulas augšgalā ar 74 punktiem ir Kārlstades "Farjestad" un "Lulea".

Divām vājākajām komandām pēc sezonas būs jācīnās par vietas saglabāšanu Zviedrijas elites čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!