Latvijas hokejists Roberts Bukarts piektdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un palīdzēja Vitkovīces "Ridera" izcīnīt uzvaru, kamēr citos mačos pie gūtiem vārtiem tika Uvis Jānis Balinskis, bet Oskars Cibuļskis rezultatīvi piespēlēja.

"Ridera" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pārspēja Prāgas "Sparta".

Bukarts asistēja komandas pirmajos vārtos spēles otrajā minūtē, kas tika gūti pateicoties vairākumam, kā arī uzvaru nesošajos vārtos mazāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām, kas arī tika gūti skaitliskajā vairākumā.

Bukarts uz ledus bija 19 minūtes un 50 sekundes, no kurām septiņas minūtes un 50 sekundes spēlēja vairākumā. Viņš arī divas reizes pats meta pa pretinieku vārtiem un noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt Balinska Liberecas "Bīlī Tygrži" mājās ar rezultātu 6:2 (1:1, 1:1, 4:0) pārliecinoši uzvarēja Māra Bičevska "Mlada Boleslav".

Balinskis guva vārtus mača 57.minūtē, panākot 5:1. Viņš uz ledus kopā pavadīja 20 minūtes un 47 sekundes, no kurām četras minūtes un 14 sekundes spēlēja vairākumā, un statistikas ailītēs izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem, diviem bloķētiem metieniem un negatīva lietderības koeficienta -1.

Bičevskis pretinieku rindās spēlēja 14 minūtes un 16 sekundes, pavadot gandrīz piecas minūtes mazākumā, un uzvarēja sešos no 12 iemetieniem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Kristapa Sotnieka un Cibuļska Kladno "Rytīrži" mājas spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā guva panākumu pār Jāņa Jaka un Kristapa Zīles Litvīnovas "Verva".

Cibuļskis, kurš laukumā bija nepilnas 17 minūtes, asistēja Kladno komandas uzvaras vārtos pagarinājuma pirmajā minūtē. Viņš arī izpildīja vienu spēka paņēmienu un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Sotnieks uz ledus bija gandrīz 22 minūtes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viesu komandā Zīle spēlēja 22 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā statistikā atzīmējās ar diviem metieniem, trīs bloķētiem metieniem un negatīvu lietderības koeficientu -3, kamēr Jaks uz ledus pavadīja nedaudz vairāk kā 16 minūtes, statistikas ailītēs neatzīmējoties.

Vēl Mārtiņa Dzierkala un Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" mājās ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja "Mountfield" vienību.

Šīs sezonas sākumā Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ieņem otro pozīciju.

Miks Indrašis piektdien Vācijas čempionāta spēlē tika pie rezultatīvas piespēles, viņa pārstāvētajai Šveningeres "Wild Wings" izcīnot uzvaru.

Šveningeres vienība viesos ar rezultātu 4:2 (2:1, 0:0, 2:1) guva panākumu pār Augsburgas "Panthers".

Spēles trešajā minūtē pēc Indraša un Mišela Vāla piespēlēm vārtus guva Džons Ramadžs, panākot 1:0 "Wild Wings" labā.

Latvijas hokejists laukumā bija 13 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

DEL turnīra tabulā "Wild Wings" 24 izcīnītiem punktiem 18 spēlēs atrodas 11.vietā 15 komandu konkurencē, kamēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Izerlonas "Roosters" ar 20 punktiem 17 mačos ierindojas 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!