Foto: F64
Divu Latvijas hokejistu pārstāvēto komandu duelī Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) regulārā čempionāta cīņā aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther" ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja uzbrucēja Herberta Vasiļjeva pārstāvēto Krēfeldes "Pinguine".

Neviens no Latvijas hokejistiem šajā cīņā ar rezultativitāti neatzīmējās, bet Reķis šajā mačā pa "Pinguine" vārtiem veica vienu metienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1. Tikmēr arī Vasiļjevs izpildīja vienu metienu, taču izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -2.

Kopā šosezon Reķis 34 cīņās guvis vienus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles, kamēr Vasiļjevs izcēlies ar četriem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Pēdējo desmit maču laikā "Panther" vienībai šis bija tikai otrais panākums, kamēr "Pinguine" cieta jau sesto zaudējumu astoņās spēlēs.

Uzsākot 2015.gadu, čempionāta kopvērtējumā "Pinguine" komanda ar 35 mačos gūtiem 47 punktiem atrodas 11.vietā starp 14 klubiem, bet "Panther" ar 41 punktu 37 cīņās atrodama 12.pozīcijā.

Savukārt latviešu aizsargs Jēkabs Rēdlihs svētdien izpelnījās lielu spēles laiku Čehijas augstākās hokeja līgas regulārā čempionāta mačā, kurā gan viņa pārstāvētā Karlovi Vari "Energie" komanda cieta zaudējumu.

"Energie" izbraukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Triņecas "Ocelari" hokejistiem.

Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Jakubs Klepišs.

Rēdlihs šajā duelī laukumā pavadīja 23 minūtes un 41 sekundi, kas bija trešais ilgākais spēles laiks komandā. Latvietis veica vienu spēka paņēmienu un izpildīja vienu metienu, izpelnoties neitrālu lietderības koeficientu.

Pie punktiem "Ernergie" komanda tikusi sešās no pēdējām septiņām spēlēm.

Šosezon "Energie" komandā spēlēja arī uzbrucējs Juris Štāls, bet 31.decembrī līgums tika lauzts.

Tikmēr pie uzvaras izdevies tikt uzbrucēja Kobas Jasa pārstāvētajai Liberecas "Bili Tygri" vienībai, kas savā laukumā ar 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) apspēlēja Pardubices "ČSOB Pojištovna".

Jass izlaidis divas "Bili Tygri" komandas spēles pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējumā "Bili Tygri" ar 45 punktiem 34 mačos atrodas desmitajā vietā, bet pozīciju zemāk ar 44 punktiem seko "Energie" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!