Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei, gatavojoties Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, otrdien pievienojās vēl seši spēlētāji – aizsargi Georgijs Pujacs un Māris Jass, uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs un Miķelis Rēdlihs, kā arī vārtsargs Ervīns Muštukovs, vēsta Latvijas hokeja federācija.

Šie hokejisti pirmdien nepiedalījās valstsvienības pirmajā treniņā. Jasam, Cipulim un Ņiživijam svētdien bija spēles savos klubos, bet Miķelis Rēdlihs pirmdien izgāja pārbaudes, kurās neapstiprinājās aizdomas, ka viņam ir smadzeņu satricinājums.

Pirmdien izlase trenējās šādos virknējumos: Lauris Dārziņš - Jānis Sprukts - Mārtiņš Karsums, Mārtiņš Cipulis – Armands Bērziņš – Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs – Ronalds ĶēniņšRoberts Jekimovs, Gints MeijaJuris Štāls – Vitālijs Pavlovs – Andris Džeriņš - Miķelis Rēdlihs. Aizsargi trenējās atsevišķi un vingrinājumus veica Pujacs, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs, Artūrs Kulda, Arvīds Reķis, Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Māris Jass. Vārtsargi – Edgars Masaļskis, Māris Jučers un Muštukovs. Līdz ar to Latvijas izlase ir pilnā sastāvā.

Atgādinām, ka Ozoliņam un Ņiživijam šī ir atgriešanās Latvijas izlasē. Ozoliņš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2006.gada, kad Latvijas izlase spēlēja Turīnas olimpiskajās spēlēs. Kopumā valstsvienībā Ozoliņš aizvadījis 32 spēles, guvis deviņus vārtus un izdarījis 26 rezultatīvas piespēles. Savukārt Ņiživijs par karjeras beigšanu valstsvienībā paziņoja pēc 2011.gada pasaules čempionāta. 36 gadus vecais uzbrucējs valstsvienības rindās olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos aizvadījis 95 spēles, guvis 42 vārtus un izdarījis 49 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka no 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Latvijas izlase līdzīgos olimpiskās kvalifikācijas turnīros ir piedalījusies arī 2001. (Austrijā), 2005. (Rīgā) un 2009. gadā (Rīgā), un vienmēr ir spējusi izcīnīt ceļazīmi uz olimpiādi, piedaloties 2002. gada Soltleiksitijas (ASV), 2006. gada Turīnas (Itālija) un 2010. gada Vankūveras (Kanāda) Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!