Foto: HC VERVA Litvínov

Latvijas aizsargs Kristaps Zīle arī nākamo sezonu pavadīs Čehijas hokeja ekstralīgas vienībā Litvīnovas "Verva", vēsta komanda.

Pagājušā gada maijā Latvijas hokejists noslēdza vienošanos ar Litvīnovas komandu uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu. "Verva" komandā aizvadītajā sezonā spēlēja arī divi citi latviešu aizsargi - Jānis Jaks un Ralfs Freibergs.

Tagad hokejists ir izmantojis šo līgumā iekļauto iespēju un spēlēs "Verva" komandā arī nākamajā sezonā.

Kluba vadība uzsver, ka ir apmierināta ar 25 gadus vecā Latvijas hokejista darbību šajā sezonā. Zīle laukumā ir devies 50 spēlēs, sakrājot 17 (2+15) rezultativitātes punktus. "Play-off" turnīra trijās spēlēs viņa kontā ir rezultatīva piespēle.

"Esmu priecīgs, ka varu turpināt spēlēt šajā komandā. Ļoti izbaudīju gaisotni Ivana Hlinkas Ziemas stadionā, kad tas bija pilns ar skatītājiem," saka Zīle. "Tāpēc ceru, ka kā komanda nākamajā sezonā uzrādīsim labākus rezultātus un tālāk tiksim izslēgšanas spēlēs, lai līdzjutēji būtu pēc iespējas laimīgāki."

"Kristaps Litvīnovā ātri piemērojās. Viņš visu gadu darbojās cītīgi un bija viens no kluba pašaizliedzīgākajiem aizsargiem. Viņš teicami strādāja un tādējādi bija pelnījis izmantot iespēju pagarināt līgumu," sacīja izpilddirektors Pavels Hineks.

"Visu sezonu viņš aizvadīja labi un rādīja sabalansētu sniegumu abos laukuma galos. Viņš apliecināja labu raksturu ne tikai spēlē, bet arī ārpus ledus. Opcijas izmantošana nākamajam gadam, viņam paliekot sastāvā, bija viena no mūsu, treneru, pēcsezonas prioritātēm," sacīja komandas galvenais treneris Karels Mlejneks.

Zīle pēc vienas sezonas Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) turpmākās septiņas sezonas pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo".

2021./2022.gada sezonu Zīle iesāka KHL vienībā Rīgas "Dinamo", bet pēc tam pievienojās Zviedrijas čempionāta vienībai "Orebro", kurā joprojām spēlē Rodrigo Ābols.

Pavisam KHL aizsargs ir aizvadījis 229 spēles, kurās hokejists sakrājis 37 (9+28) rezultativitātes punktus.

Latvijas izlases sastāvā hokejists piedalījies četros pasaules čempionātos, 27 mačos rezultativitātes punktus negūstot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!