Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) un Somijas Hokeja asociācija (FIHA) vienojusies par sadarbību, kuras rezultātā trīs Latvijas komandas startēs Somijas jaunatnes hokeja čempionātos, ziņo LHF.

LHF un FIHA sadarbība paredz, ka HS "Rīga" U-16 komanda spēlēs "Mestis" U-16 čempionātā, bet "Zemgale"/JLSS U-15 un HS "Rīga" U-15 startēs Somijas U-15 AAA turnīrā.

Paralēli dalībai Somijas turnīros, visas trīs komandas piedalīsies arī Latvijas jaunatnes un bērnu čempionātos (LBJČH).

Latvijas Hokeja Federācijas prezidents Aigars Kalvītis: "Sadarbība starp LHF un FIHA ir lielisks draudzības sākums starp mūsu valstīm. Jaunajiem spēlētājiem tā ir iespēja sacensties augstā līmenī un iegūt praksi nākotnes attīstībai. Mūsu puišiem šī būs neatņemama dzīves pieredze, lai nākotnē vēl vairāk celtu savu hokeja meistarību. Esmu ļoti gandarīts un pateicīgs par sadarbību ar FIHA."

HS "Rīga" direktors Jānis Neikšāns: "HS "Rīga" jau vairāk nekā desmit gadus startēja Sanktpēterburgas čempionātā. Caur šo turnīru izgājusi liela daļa no esošās valstsvienības līderiem. Līdz ar to nācās meklēt alternatīvu. Dalība Somijas jauniešu čempionātā ir lielisks risinājums. Somija ir viena pasaules hokeja flagmaņiem. Esam gandarīti, ka LHF un FIHA radījusi iespēju mums startēt šajā turnīrā."

Hokeja kluba "Zemgale"/LLU direktors Aivars Zeltiņš: "Sadarbību ar Somijas hokeja federāciju un Jelgavas U-15 komandas dalību Jaunatnes čempionātā Somijā uzskatu par lielisku iespēju mūsu hokejistiem pilnveidot savas prasmes. Esam jauna ceļa sākumā un ceru, ka ar kopīgu darbu spēsim dot mūsu jaunajiem sportistiem plašākas perspektīvas hokeja prasmju attīstīšanā un profesionālajā izaugsmē. Tas ir nākamais solis, kā Jelgavā un arī visā Latvijā sekmīgi turpinātu hokeja attīstību."

Jāizceļ, ka Latvijas Hokeja federācija ar Somijas Hokeja asociāciju kopīgi pieteikusies rīkot 2023. gada pasaules čempionātu hokejā, kā arī uzsākusi tiesnešu sadarbības programmu.

Tāpat no Latvijas, iespējams, Somijas otrajā augstākajā līgā jeb "Mestis" čempionātā spēlēs komanda no Latvijas, uzsver LHF.

Vēl 17. maijā Kalvītis atklāja, ka Somijas puse tuvāko nedēļu laikā gaida no LHF galīgo atbildi par Latvijas pieaugušo komandas dalību "Mestis" čempionātā. Kalvītis izteicās, ka "federācijai jāsakārto savu finanšu sistēma", lai spētu atbalstīt šādu komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!