Foto: LETA
Latvijas klubu hokeja izlase "Crowns Baltic Challenge Cup" turnīra otrā posma pirmajā spēlē piektdien Klaipēdā ar rezultātu 9:2 (4:0, 3:2, 2:0) sagrāva Ukrainas U-20 valstsvienību.

Ar "hat-trick" Latvijas komandas labā izcēlās "Liepāja/Optibet" aizsargs Mārtiņš Oskars Freimanis, bet pa vieniem vārtiem guva Edgars Kulda, Rūdolfs Prūsis, Georgs Golovkovs, Edgars Homjakovs, Andris Siksnis un Kristers Freibergs.

Pēc mača hokejisti piedalījās arī pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 2:1 uzvarēja latvieši.

Sestdien Latvija spēkosies ar Lietuvas izlasi, bet turnīru noslēgs svētdien ar dueli pret Igauniju.

Latvijas klubu izlasē nav pārstāvēta valsts čempione "Kurbads", kas gatavojas Kontinentālā kausa trešajai kārtai. Pa septiņiem hokejistiem ir no "Mogo", seši spēlētāji ir no "Liepāja/Optibet", pieci no "Zemgale"/LLU, bet viens no "Rīgas".

Savukārt no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" komandā ir Georgijs Pujacs, Edgars Kulda un Georgs Golovkovs. Tāpat klubu izlasē iekļauts vārtsargs Niklāvs Rauza, kurš spēlē Somijas junioru čempionāta klubā "Sport U-20".

Latvijas klubu izlases galvenais treneris ir Valērijs Kuļibaba.

Baltijas kausa izcīņa notiks trijos posmos, bet pēdējais no tiem tiks izspēlēts februārī Rīgā. Katrai no posma rīkotājām ir tiesības uzaicināt ceturto komandu.

Latvijas klubu hokeja izlase augusta beigās triumfēja pirmajā posmā, kas norisinājās Tallinā. Latvija ar 13:1 sagrāva Lietuvas nacionālo valstsvienību, ar 5:0 uzvarēja Zviedrijas pirmās divīzijas jeb trešās spēcīgākās līgas klubu "Hammarby" un ar 7:2 apspēlēja Igaunijas izlasi.

Pagājušajā sezonā turnīrā, kas tika saukts Baltijas izaicinājuma kausa vārdā, Latvijas klubu izlasi vadīt tika uzticēts "Mogo" komandas trenerim Oļegam Sorokinam, Latvijas klubu izlasei uzvarot gan Lietuvu, gan Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!