Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu komanda hokejā uz skrituļslidām (inline) sestdien piedzīvoja zaudējumu Somijā notiekošā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīra cīņā par piekto vietu, tādejādi sacensības noslēdzot sestajā pozīcijā.

Latvija ar 3:4 (0:2, 1:0, 1:0, 1:2) piekāpās Ungārijai.

Pirmā perioda laikā Latvijas komanda nonāca iedzinējos ar 0:2, taču nākamo divu periodu laikā Tomass Zeile un Aleksandrs Kerčs juniors guva pa vārtiem, panākot izlīdzinājumu. Noslēdzošajā ceturksnī ungāri atkal pārņēma vadību, taču Aleksandrs Galkins 46.minūtē panāca izlīdzinājumu. Tiesa, cīņas izskaņā Ungārija guva vēl vienus vārtus un nodrošināja uzvaru.

Pateicoties panākumam, Ungārija tikusi pie piektās vietas pasaules čempionātā un saglabājusi vietu pirmajā divīzijā. Tikmēr Latvijas situācija vēl ir neskaidra, jo tai var nākties piedalīties kvalifikācijas turnīrā, lai saglabātu vietu šajā divīzijā.

Pēdējās divas vietas tikmēr šajā turnīrā ieņēma Austrija un Bulgārija.

Kā zināms, savā pirmajā mačā Latvija svētdien ar 12:0 sagrāva Austriju, bet pirmdien ar 18:1 pamanījās sagraut Bulgāriju, dienu vēlāk ar 6:5 pieveicot arī Lielbritāniju. Latvijas komanda sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā gan ar 4:5 ceturtdien piekāpās Argentīnai, bet pusfinālā par 5.-8.vietu piektdien sagrāva Bulgāriju.

Pērn Latvijas izlase IIHF pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu pirmajā divīzijā, duelī par trešo vietu ar 3:4 piekāpjoties Horvātijai.

Kā zināms, pagājušajā mēnesī Argentīnā notika arī Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) pasaules čempionāts, kurā Latvijas izlase guva ceturto vietu. Zīmīgi, ka vairāki hokejisti bija iekļuvuši abu izlašu sastāvos.

IIHF pasaules čempionāti notiek kopš 1996.gada un šajā laikā augstākajā divīzijā pie 14 medaļām tikusi ASV - sešiem zeltiem, četriem sudrabiem un četrām bronzām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!