Latvijas hokeja izlase piektdien Krievijā notiekošās 29. Ziemas Universiādes turnīru noslēdza ar graujošu uzvaru, "vienos vārtos" apspēlējot Lielbritānijas izlasi ar 11:0 (2:0, 4:0, 5:0).

Uzvarētāju sastāvā trīs vārtus iemeta Kristaps Millers, bet ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Valters Freijs. Savukārt ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Normunds Vībāns.

Latvija kā pirmā no savas grupas noslēgusi turnīru, nesasniedzot pusfinālu. B grupas pirmajās divās vietās ar trīs spēlēs maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir Kazahstāna un Kanāda, kamēr Latvijas hokejisti turnīru noslēdza ar deviņiem punktiem piecos mačos.

Šveice sakrāja sešus punkti četrās cīņās, bet bez punktiem šobrīd palikušas Zviedrijas un Lielbritānijas izlases.

Pusfinālu sasniegs grupas divas spēcīgākās komandas.

Citviet 47.vietā milzu slaloma sacensībās ierindojās Latvijas kalnu slēpotājs Dāvis Zvejnieks, kurš uzvarētājam Ivanam Kuzņecovam no Krievijas piekāpās par 15,13 sekundēm. Savukārt Miks Zvejnieks netika līdz finišam pirmajā braucienā.

Krasnojarskā notiekošajā Ziemas Universiādē Latviju pārstāv 27 sportisti no trīspadsmit Latvijas augstskolām. Latvija pārstāvēta hokejā vīriešiem, kalnu slēpošanā, šorttrekā, daiļslidošanā un snovbordā.

Iepriekšējā Ziemas Universiādē, kas notika 2017.gadā Almati, Latvijai pirmo medaļu vēsturē izcīnīja kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš tika kronēts par čempionu Alpu kombinācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!