Foto: LETA

Latvijas studentu hokeja izlase 2017. gada ziemas Universiādes pusfinālā cīņā par 5.-8. vietu pirmdien pārliecinoši, ar 7:3 (3:0, 3:1, 1:2) pārspēja Japānas valstsvienību.

Jau pirmajā periodā Latvijas hokejisti bija guvuši trīs beztbildes vārtus - mača rezultātu spēles otrajā minūtē atklāja Valters Freijs, ceturtajā minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, Freijs vēlreiz pārspēja Japānas izlases vārtsargu Šunu Furukavu, bet trešos vārtus piecas minūtes pirms trešdaļas beigām guva Juris Ziemiņš. Pirmajā periodā Latvija izdarīja 12 metienus pa vārtiem, Japāna - tikai vienu.

Otrā perioda sākumā Māris Diļevka panāca 4:0 Latvijas labā, bet pēc piecām minūtēm Valters Freijs noformēja "hat trick" - 5:0. Trešdaļas vidū japāņiem tomēr izdevās pārspēt mūsu komandas vārtsargu Reini Petkus - Latvija kļūdījās skaitliskajā vairākumā un Kazuki Kavamura nodzēsa nulli Japānai uz rezultātu tablo, tomēr nepilnas trīs minūtes pirms perioda beigām Romāns Ņekļudovs atjaunoja piecu vārtu pārsvaru Latvijai - 6:1.

Trešo periodu Latvijas izlase Japānai zaudēja ar 1:2, tomēr tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 7:3. Vienīgos vārtus Latvijas labā pēdējā trešdaļā guva Eduards Hugo Jansons.

Kopumā Latvijas izlases spēlētāji izdarīja 35 metienus pa Furukavas vārtiem, kamēr japāņi pa Latvijas izlases vārtiem meta 25 reizes, no tām 17 - trešajā periodā.

Līdz ar to otrdien, 7. februārī, Latvijas komanda cīņā par 5. vietu tiksies ar Slovākijas studentu izlasi, kas savā ceturtdaļfināla spēlē ar 4:2 pieveica zviedrus.

Līdz šim augstākā vieta, ko Latvijas studentu hokeja izlase bija sasniegusi ziemas Universiādē, bija astotā vieta, tādējādi neatkarīgi no pēdējā mača iznākuma, mūsu hokejisti būs sasnieguši augstāko pozīciju Universiādē.

Par medaļām cīnās Krievijas, Kanādas, Čehijas un Kazahstānas izlases - krievi tiksies ar kanādiešiem, bet mājinieki, kazahi, spēkosies ar čehu studentu izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!