Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-18 hokeja izlase par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta elitē cīnīsies ar Vācijas vienaudžiem.

Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad Vācijas jaunie hokejisti Šveicē notiekošā pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra noslēdzošajā - ceturtajā - mačā ar 1:13 (0:4, 1:5, 0:4) kapitulēja ASV priekšā.

Uzvarētāju rindās pa trim vārtiem jeb "hat-trick" guva Lūks Kanins un Džeks Roslovičs.

Līdz ar to Vācija A apakšgrupas četros mačos tika pie viena punkta un ieņēma pēdējo - piekto - vietu. Līdz ar to pārspēlēs par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā tā tiksies ar B apakšgrupas vājāko komandu Latviju, kas četros mačos arī ieguva tikai vienu punktu.

Cīņa par vietas saglabāšanu sāksies ceturtdien, bet vietu elitē nosargās komanda, kas uzvarēs sērijā līdz diviem panākumiem.

Jau vēstīts, ka Latvija pagājušās nedēļas ceturtdienā pēc ļoti veiksmīga pirmā perioda, ko noslēdza, būdama vadībā ar 3:2, pasaules čempionāta pirmajā cīņā ar 6:11 piekāpās spēcīgajai Kanādai, bet otrajā mačā ar 1:4 tika zaudēts arī Čehijas vienaudžiem. Savukārt svētdien Latvijas jaunie hokejisti ar 1:3 kapitulēja Somijas valstsvienībai, bet pirmdien svarīgā cīņā ar 2:3 pagarinājumā piekāpās mājiniekiem no Šveices.

Tikmēr Vācija vispirms ar 0:6 piekāpās Krievijai un ar 1:7 Zviedrijai. Savukārt pēc tam vācieši ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā atzina arī Slovākijas pārākumu.

Pērn Latvijas jaunie hokejisti triumfēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā, tādējādi atgriežoties augstākajā divīzijā, kur valstsvienībai tas ir piektais turnīrs.

Kā paudis Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns, komandas mērķis ir nosargāt vietu augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!