Foto: LETA

Oļega Sorokina vadītā Latvijas U-18 hokeja izlase uzsākusi gatavošanos pasaules čempionātam elites divīzijā, kas no 23. aprīļa līdz 1. maijam norisināsies Vācijas pilsētās Landshūtē un Kaufbeirenē, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Kandidātu pulkā Oļegs Sorokins iekļāvis 20 uzbrucējus, 12 aizsargus un četrus vārtsargus. U-18 pasaules čempionātā elitē varēs pieteikt 25 spēlētājus.

Gatavojoties turnīram, Latvijas U-18 izlase kopumā aizvadīs trīs pārbaudes spēles. 8.aprīlī un 13.aprīlī jaunie hokejisti "Daugavas" ledus hallē cīnīsies ar Latvijas nacionālās valstsvienības kandidātiem, bet neilgi pirms čempionāta sākuma, 20.aprīlī, aizvadīs spēli pret Čehijas vienaudžiem.

Pasaules čempionātu elites divīzijā Latvijas jauniešu izlase sāks 23. aprīlī pret Zviedriju. Nākamajā dienā Latvija tiksies ar Somiju, bet apakšgrupas turnīru noslēgs 26. aprīlī pret Šveici. Savukārt ceturtdaļfināli notiks 28. aprīlī.

Jāizceļ, ka no šī gada U-18 pasaules čempionāta elites neizkritīs neviena komanda, bet divas komandas plānots pacelt uz 2023. gada turnīru.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam asistēs Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!