Foto: LETA
Latvijas U-18 hokeja izlase sestdien ierindojās trešajā vietā Jelgavā notikušajā Četru nāciju turnīrā.

Šī pārbaudes turnīra noslēdzošajā mačā Oļega Sorokina vadītā Latvijas valstsvienība ar 0:3 (0:0, 0:3, 0:0) zaudēja Kazahstānas vienaudžiem, visus vārtus ielaižot otrajā trešdaļā.

Abos iepriekšējos mačos Oļega Sorokina vadītie hokejisti izcīnījuši uzvaras pēcspēles metienu sērijā - 5:4 pret Baltkrieviju un 4:3 pret Austriju, tomēr ar četriem iekrātiem punktiem nācās samierināties ar trešo vietu.

Latvijas U-18 izlase pērnās sezonas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, kas norisinājās "Arēnā Rīga", uzvarēja visos mačos un izcīnīja ceļazīmi uz elites čempionātu.

Nākamā gada elites divīzijas pasaules čempionātā, kas norisināsies Zviedrijas pilsētās Ūmeo un Ērnšeldsvīkā, Latvijas izlase spēkosies vienā apakšgrupā ar ASV, Krieviju, Slovākiju un mājinieci Zviedriju.

Arī šajā sezonā Latvijas U-18 izlasi vada Sorokins, kuram asistē Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols.

Vēstīts, ka Latvijas U-16 hokeja izlase Francijā notikušo Četru nāciju turnīru noslēdza ar pārliecinošu uzvaru, jo Ērika Miļuna padotie ar rezultātu 5:1 (1:1, 1:1, 3:0) pieveica mājinieku komandu.

Ar precīziem metieniem Latvijas izlases rindās izcēlās Artūrs Karaša, Klāvs Veinbergs, Roberts Siliņš, Anrī Ravinskis un Dāniels Gontars.

Latvijas komanda turnīrā izcīnīja septiņus punktus un kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā. Pirmā ar astoņiem bija Norvēģija, trešie ar trīs punktiem palika Francija, bet Dānija netika pie punktiem un palika ceturtajā vietā.

Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 8:2 uzveica dāņus, bet otrajā cīņā ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekapās norvēģiem.

Augusta beigās Latvijas U-16 izlase pārbaudes turnīrā izcīnīja otro vietu, savukārt novembrī jaunie hokejisti aizvadīja trīs izbraukuma spēles ar Norvēģijas komandu, piedzīvojot trīs neveiksmes.

Šīs sezonas laikā Latvijas U-16 izlase piedalīsies vairākos starptautiskos turnīros, līdz ar to iespēja apliecināt savus spēkus tiek dota daudziem šā vecuma jauniešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!