Foto: F64
Latvijas U-18 hokeja izlase piektdien Rīgā notiekošajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra ceturtajā spēlē ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) pārspēja Dāniju un nodrošināja sev atgriešanos elites divīzijā nākamajā sezonā.

Šī Latvijas U-18 hokejistiem bija ceturtā uzvara četrās spēlēs, kas ļauj vienu spēli pirms pirmās divīzijas A grupas turnīra beigām garantēt kopvērtējuma pirmo vietu.

Latvijas izlases labā šajā mačā vārtus guva Patriks Ozols, Artjoms Koppass, Vladislavs Barkovskis un Rūdolfs Polcs. Dānijas izlasē vienīgos vārtus guva Viktors Čubars, kurš ir bijušā Latvijas izlases uzbrucēja Sergeja Čubara dēls.

"Bija nenormāli grūta spēle, parādījām raksturu un uzvarējām turnīrā. Ja godīgi, neatceros, kā iemetu golu. Atceros, ka ieguvu ripu un pēc tam tā bija vārtos. Šobrīd ir grūti aprakstīt emocijas. Mēs izcīnījām pirmo vietu šajā grupā. Vēl jānospēlē viena spēle tā, lai nebūtu kauns pašiem uz sevi skatīties," pēc spēles LTV7 intervijā teica Koppass.

Turnīra kopvērtējumā vienu kārtu pirms beigām Latvijai ir 12 punkti, otrajā vietā ar deviņiem punktiem ir Vācija, bet Kazahstāna ar sešiem punktiem ir trešajā vietā. Savukārt Norvēģijas, Dānijas un Slovēnijas izlasēm ir pa trim punktiem.

Pēdējā kārtā Rīgā notiekošajā turnīrā Latvija tiksies ar Kazahstānas valstsvienību. Šis mačs notiks svētdien.

Latvijas U-18 jauniešu izlase elites divīzijā līdz šim spēlējusi septiņas reizes. Latvija augstākajā līgā visilgāk noturējusies no 2015. līdz 2017.gadam.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!