Latvijas U-18 hokeja izlasei piektdien izdevās saglabāt vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Šveicē notiekošā pasaules čempionāta duelī par vietas saglabāšanu elitē Latvija sērijas otrajā mačā ar 5:3 (0:1, 2:1, 3:1) pieveica Vāciju, sērijā līdz diviem panākumiem triumfējot ar 2-0 un nosargājot vietu starp planētas spēcīgākajām valstsvienībām.

Latvijas izlases labā divus vārtus iemeta Ēriks Zohovs, bet pa vārtiem guva Mārtiņš Dzierkals, Filips Buncis un Ričards Bernhards.

Maču labāk iesāka Vācijas jaunie hokejisti, kur otrā perioda ievadā izvirzījās vadībā jau ar 2:0. Tiesa, līdz otrās trešdaļas beigām Latvija panāca izlīdzinājumu, kad komandas rezultatīvākais hokejists Dzierkals 27.minūtē vienus vārtus atguva, bet perioda izskaņā neizšķirtu panāca Buncis.

Trešās trešdaļas sākums Latvijai bija veiksmīgs, jo 43.minūtē Bernhards jau vadībā izvirzīja Latviju, bet 52 sekundes vēlāk Zohovs panāca jau 4:2. Mača 52.minūtē Vācija gan vienus vārtus atguva, bet 58.minūtē Zohovs iemeta savus otros vārtus spēlē, nodrošinot Latvijai gana drošu panākumu.

Kā ziņots, Latvijas komanda pirmajā mačā ceturtdien Latvija arī bija pārāka ar 5:3.

Latvija pagājušajā nedēļā pēc ļoti veiksmīga pirmā perioda, ko noslēdza, būdama vadībā ar 3:2, pasaules čempionāta pirmajā cīņā ar 6:11 piekāpās spēcīgajai Kanādai, bet otrajā mačā ar 1:4 tika zaudēts arī Čehijas vienaudžiem.

Savukārt svētdien Latvijas jaunie hokejisti ar 1:3 kapitulēja Somijas valstsvienībai, bet pirmdien svarīgā cīņā ar 2:3 pagarinājumā piekāpās mājiniekiem no Šveices.

Tikmēr Vācija vispirms ar 0:6 piekāpās Krievijai un ar 1:7 Zviedrijai. Savukārt pēc tam vācieši ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā atzina arī Slovākijas pārākumu un apakšgrupu turnīra noslēdzošajā - ceturtajā - mačā ar 1:13 kapitulēja ASV priekšā.

Līdz ar to Vācija A apakšgrupas četros mačos tika pie viena punkta un ieņēma pēdējo - piekto - vietu. Savukārt B apakšgrupas vājākā komanda bija Latvija, kas četros mačos arī ieguva tikai vienu punktu.

Pērn Latvijas jaunie hokejisti triumfēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā, tādējādi atgriežoties augstākajā divīzijā, kur valstsvienībai tas bija piektais turnīrs.

Kā iepriekš Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns, komandas mērķis bija nosargāt vietu augstākajā divīzijā, kas arī tika izpildīts.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Egils Mareks Mitens ("Rīga"), Denijs Romanovskis (Nešvilas "Jr.Predators'', ASV), Gustavs Dāvis Grigals ("Rīga 98");

aizsargi - Kristaps Zīle, Kārlis Čukste (abi - "Rīga"), Eduards Hugo Jansons ("Ogre"/"Sāga 97"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Maksims Ponomarenko ("Lorenskog", Norvēģija), Gvido Jansons ("Selects Hockey Academy'', ASV), Rimants Zeilis (Ilianas "Blackbirds", ASV), Edvards Kļava (Klīvlendas "Jr.Lumberjacks", ASV);

uzbrucēji - Ēriks Žohovs, Roberts Baranovskis, Juliāns Misjus (visi - "Ogre"/"Sāga 97"), Mārtiņš Dzierkals ("Rīga"), Bruno Priede, Ričards Bernhards, Emīls Ezītis (visi - "Rīga 98"), Rihards Puide ("GCK Lions U-20", Šveice), Rūdolfs Balcers (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Filips Gundars Buncis (Sūsitijas "Musketeers", ASV), Roberts Bļugers ("Shattuck St.Mary's", ASV), Eduards Tralmaks (Bostonas "Jr.Bandits", ASV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!