Dramatisku zaudējumu pasaules čempionāta elites divīzijā ceturtdien piedzīvoja Latvijas U-18 hokeja izlase, kas pagarinājuma pēdējās sekundēs ar 4:5 piekāpās Šveices vienaudžiem.

Spēles gaitā Latvija pirmā guva vārtus, taču turpinājumā trīs reizes spēja panākt izlīdzinājumu. Šveicieši uzvaras vārtus guva septiņas sekundes pirms pagarinājuma beigām, izmantojot Latvijas izlases kapteiņa Tomasa Zeiles noraidījumu.

Latvijas izlases rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Renārs Krastenbergs, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles, Vlads Vulkanovs, Emīls Ezītis un Erlends Kļaviņš, kurš izlīdzinājumu 4:4 panāca sešas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Latvijas hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja vien 20 metienus, kamēr pretinieki pa Latvijas vārtiem meta 36 reizes.

Latvijai šī bija ļoti nozīmīga spēle, lai izvairītos no iespējamās spēlēšanas par vietas saglabāšanu elitē. Pasaules čempionāta turpinājumā Latvija tiksies ar Zviedriju, ASV un Krieviju, kas startē ar U-17 vecuma puišiem. Grupas vājākā komanda turnīra noslēgumā sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar otras grupas pēdējās vietas ieguvēju. Otrā grupā spēlē Somijas, Kanādas, Čehijas, Slovākijas un Dānijas jaunieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!