Foto: Latvijas Hokeja federācija
Gatavojoties pasaules čempionātam elites divīzijā, Latvijas U-20 hokeja izlase ceturtdien, 4. augustā, pirmajā pārbaudes spēlē Edmontonā piedzīvoja zaudējumu - Arta Ābola vadītā izlase ar 2:4 (0:1, 0:1, 2:2) piekāpās Austrijas vienaudžiem.

Visas spēles garumā Latvijas komandai bija nospiedošs pārsvars uzbrukuma zonā, taču ar vārtu realizāciju nevedās, informē Latvijas Hokeja federācija. Lielisks vārtos Austrijas komandai bija Leons Zummers, kurš atvairīja 38 no 40 metieniem. Tikmēr Latvijas vārtu drošību uz pusēm dalīja Bruno Brūveris un Patriks Bērziņš.

Ar precīziem metieniem Latvijas komandas labā izcēlās Dans Ločmelis un Darels Dukurs. Par labāko spēlētāju Latvijas U-20 valstsvienībā atzina komandas kapteini Ralfu Bergmani.

Piektdien plkst.21:00 pēc Latvijas laika Latvijas izlases puiši otrajā pārbaudes spēlē tiksies ar Vācijas vienaudžiem.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionātā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādu, Somiju, Čehiju un Slovākiju. Tikmēr A grupā cīnīsies Zviedrija, ASV, Šveice, Vācija un Austrija. Piebildīsim, ka no šī turnīra neizkritīs neviena izlase.

Latvijas U-20 hokeja valstsvienība atgriešanos elitē 9. augustā sāks ar cīņu pret Somiju, dienu vēlāk tiksies ar mājinieci Kanādu, 12. augustā spēkosies ar Slovākiju, bet apakšgrupas turnīru noslēgs ar 14. augusta spēli pret Čehiju.

2023. gada pasaules čempionāts nākamā gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Halifaksā un Monktonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!