Foto: F64
Latvijas U-20 hokeja izlasei pasaules čempionātā izvirzīts uzdevums saglabāt vietu augstākajā divīzijā, informē Latvijas Hokeja federācija.

LHF valdes sēdē par Latvijas U-20 izlases gatavošanos pasaules čempionātam atskaitījās Māris Baldonieks. Viņš atzina, ka šobrīd galvenais darbs ir treneriem. Pirms izbraukšana uz Kanādu Rīgā komanda aizvadīs treniņnometni, bet Kanādā notiks divas pārbaudes spēles ar Dāniju un Čehiju.

LHF valdes loceklis Valentīns Bļugers uzsvēra, ka ir viena būtiska problēma, jo "vairāki mūsu reālākie kandidāti ir traumēti un klubi neļauj spēlētājiem pilnvērtīgi atveseļoties". "Piemēram, vienam no labākajiem komandas aizsargiem Artūram Salijam ir potītes trauma, bet treneris viņam bez atpūtas liek spēlēt. Līdzīga situācija ir ar Māri Diļevku un Edgaru Siksnu. Tāpat jāuzsver, ka kandidātu lokā ir vesela rinda ar gadu un divu gadu jaunākiem spēlētājiem, kuri ir labāki par pamata gadu – 1992. gada dzimušajiem."

Pēc LHF valde nolēma, ka Latvijas U-20 izlases mērķis pasaules čempionātā būs vietas saglabāšana augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionātā, kas no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Kanādas pilsētā Kalgari, Latvijas hokejisti sacentīsies vienā apakšgrupā ar Krievijas, Slovākijas, Zviedrijas un Šveices vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!